c-topp

Windows 7 Enterprise mer säkert än OS X

Ett vanligt argument bland Mac och då framförallt OS X-angängare är att ”deras” system är säkrare. Vad gäller virus och liknande tror jag nog att det fortfarande stämmer.

Nu har dock tekniker på Black Hat konstaterat att Windows 7 Enterprise är mer säkert än OS X. Windows har helt enkelt bättre kontroll över användarprivilegierna än vad OS X har. Något som kan upplevas som lite märkligt eftersom OS X ursprungligen kommer från Unix/Linux där just användarkontroll anses väldigt solitt.

Som vanlig hemmaanvändare är det nog inget att direkt höja ögonbrynen över men allt eftersom OS X ökar i popularitet kommer det givetvis även locka till sig en och annan illasinnad människa som vill böka i ditt system.

Vad tycker du? Känner du dig säker med Windows respektive OS X?

Källor: Ghacks och NetworkWorld

, ,

2 Responses to Windows 7 Enterprise mer säkert än OS X

  1. Joakim 2011/08/10 at 18:34 #

    Känner mig väldigt säker med mitt Mac OS X, precis som jag gjorde när jag sist hade en PC med Windows Vista rullandes. De allra flesta problem uppstår av ren oförsiktighet, när folk inte tänker på vad man klickar på, försöker man hålla sin egen idioti på en lägsta möjliga nivå spelar det inte så vansinnigt stor roll vad man kör, man är säker och skyddad ändå.

    • Patrik Arwengrim 2011/08/10 at 21:02 #

      Bra skrivet, Joakim. I grund och botten krävs det i princip alltid någon form av handling för att råka illa ut.

Kommentera