c-topp

Xmarks går till de sälla jaktmarkerna

Finns inte pengarna blir det svårt

Tyvärr verkar det som den omåttligt populära tjänsten för synkronisering av bokmärken går mot sitt slut. Xmarks är förmodligen ett av de mest använda tilläggen för Firefox.

I ett officiellt blogginlägg av ganska lång och sentimental kaliber kan du läsa mer om varför Xmarks läggs ner. Sammanfattningsvis får de helt enkelt inte ekonomin att gå ihop. Tjänsten har hela tiden varit gratis att använda och Xmark planerade att under resans gång börja tjäna pengar på sina tjänster. Problemet var att flera andra stora drakar som exempelvis Google började erbjuda samma tjänster, även de gratis.

Du har 90 dagar på dig

I det läget kastar alltså Xmarks in den vita handduken och låter meddela att tjänsten stängs. 90 dagar till är det minsta den ska snurra men efter det kan det vara över när som helst.

Använder du Xmarks gör du med andra ord klokt i att så snart som möjligt börja kopiera över dina bokmärken till någon annan plats.

Själv använder jag just Chromes inbyggda synkronisering av bokmärken tillsammans med den utmärkta tjänsten diigo som bara blir bättre och bättre.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera