c-topp

10 Användbara plugins för ALLA som har FireFox

firefox_pluginsFirefox är den i särklass största konkurrenten till Internet Explorer. Det finns säkert många orsaker men en av de främsta är möjligheten till tillägg, addons eller plugins. Med dessa tillägg får du fler funktioner, annat utseende eller vad det nu är du vill ha.

Web Worker Daily har skrivit ett inlägg om 10 plugins som är utmärkta för alla som använder FireFox. Här följer en sammanfattning på svenska, vill du veta mer kollar du deras inlägg. Enkelt, eller hur?

För dig som inte är bekant med tillägg för Firefox installerar du dem enkelt. Besök bara respektive plugin och välj ”Hämta hem nu”. Ett popupfönster följer med en räknare som räknar ner till 0. Detta tar några sekunder. Därefter väljer du ”Installera”. När installationen är klar behöver du starta om FireFox för att tillägget ska bli tillgängligt.

Innan jag börjar rabbla upp alla tillägg vill jag ta tillfället i akt och tipsa om några andra. Jag har nämligen skrivit en del om ämnet tidigare. Vill du ändra bakgrundbilden i själva ”headern” på Firefox? Är du bloggare precis som mig finns det många bra tillägg att använda sig av. Tycker du om att designa websidor finns det ett antal självklara tillägg även för dig.

Ok nu tillbaka till det jag antar att du egentligen kom för, listan på 10 användbara plugins för alla FireFox-diggare:

Adblock Plus

adblock_plus

Har du någon gång stört dig på annonser och banners som ofta tar längre tid att ladda än själva siten? Med Adblock Plus slipper du störande popuper eller videoklipp som drar igång automatiskt.

————————————————————————

Better Gmail 2

better_gmail_2

Ger dig tillgång till lite fler funktioner när du använder Gmail. Exempelvis en ikon i browserna flik som visar olästa meddelanden. Finns bifogade filer byts gemet ut mot en ikon som visar vad det är. Exempelvis för worddokument syns en liten wordikon osv.

————————————————————————

Download Statusbar

download_status_bar

Se och hantera nerladdningar från en statusbar istället för popupfönstret som alltid är ivägen.

————————————————————————

FEBE

febe

Tar backup på alla tillägg för FireFox. En addon som gör det mycket enklare att synkronisera hur FireFox ser ut hemma mot exempelvis på jobbet.

————————————————————————

Long URL Please

long_url_please

Ersätter alla korta URLer, tex tinyurl med den äkta långa så att du blir lite tryggare i ditt surfande. Många gånger kan nämligen en kort url leda dig till oönskade ställen fulla med virus.

————————————————————————

Print/Print Preview

no-preview

Ersätter standard ”Skriv ut” med en knapp som har en liten drop-down där du istället för att skriva ut även kan välja att förhandsgranska.

————————————————————————

Read It Later

read_it_later

Det är inte helt sällan man stöter på en sida man inte har tid att läsa för stunden men som man gärna läser senare. Det här tillägget låter dig spara en sida för senare läsning kort och gott.

————————————————————————

Web Developer

web_developer

Även om du inte utvecklar websidor kan det här tillägget vara användbart för dig. Du kan stänga av irriterande javascript och annat. Utvecklar du websidor är det här tillägget nästan ett måste.

————————————————————————

Word Count Plus

wordcount_plus

Räknar helt enkelt antalet ord i markerad text.

————————————————————————

Xmarks

xmarks

Synkroniserar bokmärken mellan dina olika datorer där du använder FireFox och bokmärken. Det går även att hantera bokmärken från ditt konto Xmarks konto.

————————————————————————

Fortfarande kvar i mitt inlägg? Klickar du febrilt på vartenda plugin för att testa dem? Bra! Skulle du ångra dig går det alltid att avaktivera dem efteråt. Tillägg för FireFox är en av de största faktorerna till att browsern blivit så populär. Missa inte möjligheten att göra din browser ännu mer användbar.

Bloggar.se om: , , intressant?

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 Användbara plugins för ALLA som har FireFox » The Blog of Blogs - 2010/11/20

    […] "An excellent book!"  — Paul Wilmott Principles of quantitative development http://www.arwengrim.se/internet/tips-trix/10-anvandbara-plugins-for-alla-som-har-firefox/ "An excellent book!"  — Paul Wilmott Principles of quantitative development […]

Kommentera