c-topp

40 efterfrågade tutorials för Photoshop

photoshop_basta_tutorialsPhotoshop är förmodligen ett av de mest använda bildbehandlingsprogrammen idag. Att hitta tutorials (alltså små kurser) för Photoshop är inte speciellt svårt. En sökning på google ger tiotusentals träffar. Computerarts har sammanställt 40 av de bästa och mest efterfrågade. Bland annat kan du lära dig hur du gör så att ett fotografi ser ut som en skärmdump från en film eller vad sägs om snygga 3D-effekter för text?

Jag har själv lärt mig i princip allt jag kan om Photoshop genom just tutorials. Det finns alltid något trix eller teknik man kan plocka från varenda tutorial. Går du igenom en bunt tutorials vågar jag påstå att det ger dig mer kunskap om Photoshop än vilken bok som helst i ämnet.

Ett annat ypperligt sätt att lära sig Photoshop är att använda och kolla igenom olika actions. Actions är i princip ett makro som automatiskt genomför diverse uppgifter åt dig. Läs gärna ett av mina inlägg där jag sammanställt länkar till resurser som ger dig över 500st Photoshop Actions.

photoshop_man_tradÄr du riktigt på hugget vad gäller Photoshop vill jag även passa på att nämna Manou och hans blogg Din IT-Kunskap. Här hittar du också en hel del nyttigt om Photoshop. Exempelvis kan du lära dig göra en arg trädgubbe!

Allra längst ned finns det länkar som leder dig till liknande artiklar, där hittar du ännu mer information om Photoshop.

Kolla även youtubeklippet som visar hur du gör en klassisk starburst effekt. Den här typen av grafik ser du ofta i bakgrunden på headers, affischer, skivomslag. Det är väldigt användbart att kunna göra starbursts i många sammanhang helt enkelt. Missa inte att kolla videon!

httpv://www.youtube.com/watch?v=rJ9l9zDXTgE

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera