c-topp

5 gratis fotohanterare för Windows

Jag gör allt så rätt: Alla familjens foton läggs in på en server vi har stående i källaren, dessa kopieras sedan varje natt till ännu en hårddisk per automatik. Det här känns säkert och bra på många sätt. Vad jag däremot har varit ganska dålig med är att hålla ordning på alla våra bilder. Det finns många mjukvaror som alla är riktigt bra på att hjälpa till med att hålla ordning och reda.

Tidigare har jag skrivit ett inlägg om 5 onlineredigerare för bilder. Den här gången är det alltså dags för 5 redigerare för foton där du installerar mjukvaran lokalt:

Picasa

fotoredigerare

Google står bakom Picasa och en otroligt stor fördel med programmet är möjligheten att synka och ladda upp bilder till deras webtjänst. Du får 1GB gratis lagring online. Det fiffiga är att du kan behålla originalstorleken på bilderna på din dator och automatiskt göra dem betydligt mindre på webben.

Själva mjukvaran Picasa 3 tycker jag är extremt flexibel och lättanvänd. Picasa är vad jag själv använder för att hantera mina foton. Det är ett snabbt program och jag upptäcker nya små finesser varje gång jag använder det. Hela programmet är på svenska om du så önskar.

———————————————————-

Windows Live Photo Gallery

live

Microsoft ligger bakom Live Photo Gallery. Precis som med Google’s produkter finns integration mellan flera olika gratisprodukter från Microsoft. Exempelvis skydrive som jag skrivit om tidigare. Klassiker som msn finns också representerade.

———————————————————-

Jet Photo Studio

jet_photo_studio

Jet Photo Studio har många verktyg för integration med exempelvis Google Maps och delning av foton. Det här programmet har jag inte testat men det ser onekligen intressant ut på deras hemsida.

———————————————————-

XnView

xnview

Många upplever XnView som det kanske smidigaste och bästa bildhanteringsprogrammet. Själv har jag använt det många gånger när jag gjort stora batchkonverteringar av bilder, dvs konverterat mängder av bilder från en storlek till en annan.

———————————————————-

PicaJet Free Edition

picajet

Jag har aldrig använt PicaJet själv men enligt beskrivningen ska det vara väldigt lättanvänt och enkelt att komma igång med.

———————————————————-

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gratis Bildvisningsprogram – Tips & Favoriter | Gratisprogram - Hundratals tips! - 2010/07/29

    […] Arwengrim: 5 gratis fotohanterare för Windows […]

Kommentera