c-topp

Använd utforskarens favoriter

Vista har precis som alla andra windows-versioner en utforskare. En del fiffiga lösningar har tillkommit. Den här gången tänkte jag visa hur man kan använda sig av fältet favoriter. Detta fält finns längst upp till vänster i utforskaren. Kanske har du inte reflekterat över det så mycket. Det hade inte jag fram tills jag såg en artikel om det på ITWorld.

Fältet fungerar precis som genvägar. Har du skapat en favorit kommer du snabbt och enkelt åt den. Det är otroligt tidsbesparande att slippa navigera sig genom halva datorn för att komma åt en mapp man använder dagligen. Favoriter fungerar enbart med mappar, inte med enskilda filer.

favoriter11

Klicka för större bild

1. Öppna utforskaren (windowstangenten + e). Navigera till den plats där mappen finns som du vill skapa en favorit av. Jag har valt en mapp som heter ’portable’ enligt ovan.

favoriter21

Klicka för större bild

2. Klicka på den mapp du vill skapa en favorit. Dra och släpp den uppe i vänstra hörnet enligt bilden ovan. Se till att du får en markering som ser ut som en rad (precis som ovan).

favoriter31

Klicka för större bild

3. Nu har din favorit skapats, se bilden ovan! Enkelt eller hur?

favoriter4

Klicka för större bild

4. Kontrollera att det fungerar. Klicka på din ny favorit. Om du gjort rätt hamnar du nu rakt i den katalog du nyss gjorde till favorit.


, , , , ,

No comments yet.

Kommentera