c-topp

Feedly FireFox – Magi för Google Reader

Google Reader är det verktyg jag använder för RSS. Precis som alla applikationer från Google har Reader en ganska stilren och tråkig design vilket också är Googles signum. Själv tycker jag att det kan vara trevligt med lite snyggare och smartare layout. Igår kollade jag lite statistik och såg att några besökare börjat komma via Feedly. Jag vet att jag läst om Feedly tidigare men har liksom förträngt det.

feedly

Feedly är en addon för FireFox som gör Google Reader smartare, snyggare och roligare. Alla funktioner som att dela vissa flöden, markera som läst osv återfinns även i Feedly. På ett otroligt överskådligt sätt når jag snabbt nyheter men även gammalt material som jag stjärnmarkerat. Du kan själv ställa in otroligt många saker som direkt ger effekt på vad som visas på din cover och digest-sida. Du kan även koppla Feedly med exempelvis FriendFeed.

Att använda Feedly är enkelt. Du behöver några saker för att det ska fungera:

  • FireFox (gratis)
  • Google-konto (gratis)

Som bonus får du även några små snygga ikoner längst ned till höger i FireFox. Med ikonerna kan du enkelt dela en sida eller en artikel via Google Reader, Twitter eller skicka som E-post. Delar du via Twitter förkortas adressen automatiskt.

Den enda nackdelen jag ser är att Feedly borde ha varit en renodlad Webapp inte en addon till FireFox. Själv använder jag nämligen Google Chrome och det är lite tråkigt att behöva starta sega FireFox varje gång jag vill använda Feedlys otroligt bra funktioner.

Använder du FireFox och Google Reader tycker jag verkligen du ska prova Feedly! Feedly har själva skrivit 8 bra tips för att optimera din upplevelse.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera