c-topp

Google Desktop, vad är det?

google_desktop

Google Desktop har funnits ett tag nu. I princip är det verktyg som underlättar sökning på din lokala dator. Med på köpet får du möjligheten att lägga till sk. gadgets vilka är små program som oftast utför en liten specifik funktion åt dig. Kanske har du missat att det ens existerar eller så har du glömt bort det. Därför tycker jag det är på sin plats att ägna ett litet inlägg åt att påminna och upplysa om Desktop.

Google Desktop

Google Desktop är ett gratis verktyg som underlättar sökningar lokalt på din dator. Du kan exempelvis från ett enda ställe på ditt skrivbord söka efter text i Outlook, Word, Excel, Powerpoint och Zip-filer utan att behöva starta respektive program. Dessutom kan du snabbgranska dokument från din webläsare utan att du behöver öppna något mer program. Vill du veta mer om funktionerna?

Gadgets

Det finns mängder av sk. gadgets att tanka hem. Gadgets fungerar precis på samma sätt som de du hittar i Windows Vista. Skillnaden är att det finns fler att välja på om du använder Googles. Vill du kan du lägga gadgets i en sidomeny som även den påminner mycket om Vistas variant.

Exempel på gadgets är: klockor i olika utföranden med olika stilar, kalkylator, wikipedia-sökning, signalmätare för trådlösa nätverk,  bildvisare, information om din dator och mycket mycket mer.

Enkel installation

Att installera Google Desktop är enkelt och något alla klarar av, att använda det är lika enkelt. Vill du få enkel åtkomst till små, smarta och enkla verktyg tycker jag absolut att du ska testa!

Inkommande söktermer:

  • vad är google desktop

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera