c-topp

Gör ett eget installationspaket för Windows

Varje gång man skaffar ny dator eller installerar om den man redan har är det en hel bunt program som ska installeras. Många av de jag använder är freeware. Dels är det lite tråkigt att behöva ladda ner dem ett och ett varje gång och nästan alltid glömmer jag dessutom något av dem. Med FreeApps är det här ett minne blott.

Sätt ihop som du vill tanka och installera i ett svep

Med den här tjänsten på nätet kan du alltså välja bland väldigt populära och gratis program. Om du vill kan du dessutom registrera dig och spara din egen lista som du gång på gång kan återanvända.

När du väl valt de program du vill ha med klickar du bara ’Download’ och allt paketeras i en enda installer. Kör igång den och alla program installeras i ett svep efter varandra.

Jag har själv satt ihop ett paket med de program jag ofta använder. Här hittar du raka vägen till FreeApps.

Några av programmen är märkta med en stjärna (*) vilket betyder att ett verktygsfält eller en toolbar lägger sig i Internet Explorer. Själv är jag allergisk mot sånt. Andra är märkta med två stjärnor vilket innebär att du måste bekräfta installation innan den kan ske. Har du med såna program blir det inte riktigt lika smidigt som annars.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , ,

2 Responses to Gör ett eget installationspaket för Windows

  1. AndersGus 2010/11/03 at 17:03 #

    Tack för tipset! Har precis installerat Windows 7 och skall göra det på flera burkar!

    • Arwengrim 2010/11/04 at 7:39 #

      Perfekt timing med andra ord. Om du orkar får du gärna dela med dig hur det funkade sen.

Kommentera