c-topp

Installera och testa Windows 8 från USB-minne

För några dagar sedan släppte Microsoft en utvecklarversion av . För dig som är nyfiken kan du helt utan kostnad testa den här versionen själv. Jag installerade den på min Fujitsu Stylistic Q550 och blev faktiskt imponerad även i detta tidiga skede.

Visserligen finns det en del buggar fortfarande. Ibland får jag exempelvis en vit linje som blinkar i adressfältet på Internet Explorer och någon gång har min tablet startat om sig. Men på det stora hela tycker jag Windows 8 verkar mycket intressant och det är helt klart anpassat bättre för tablets än vad Windows 7 är.

Jag följde instruktionen på IntoWindows punkt för punkt och det var inga problem alls. Här hittar du guiden hur du installerar Windows 8 steg för steg med ett USB-minne.

Se även detta videoklipp (lite skumpigt) som visar min Q550 med Windows 8:

Uppdatering: Eftersom den här versionen av Windows 8 är en utvecklarversion rekommenderar jag inte att du installerar detta som ditt primära operativsystem. Använd en extra dator eller en partition på din primära dator om du vill testa ny Windows. Jag tycker inte att det just nu är en ersättare till ditt nuvarande OS.

Inkommande söktermer:

 • install windows 8
 • windows 8 usb
 • windows 8 usb install

, , , ,

4 Responses to Installera och testa Windows 8 från USB-minne

 1. Internetblogg 2011/09/21 at 13:26 #

  Av ren nyfikenhet, finns det något sätt att prova på det hela utan att installera det? Typ som Linux tenderar till att göra då du bara kör en mini-testversion?

  • Robin 2011/09/30 at 14:40 #

   Du kan ju installera dem på en virtuell maskin (mjukvara som simulerar hårdvara). Bör finnas en hel del fina guider om du googlar lite :)

 2. Robin 2011/09/30 at 14:42 #

  Arwen – Fungerar din gyro auto rotering med Win 8? Jag körde in Win 8 i vår Windows tab men får inte autoroteringen att fungera.

  • Patrik Arwengrim 2011/10/05 at 14:06 #

   Nej det fungerade faktiskt inte när jag tänker efter, Robin. Borde komma med i någon uppdatering framöver får man hoppas.

Kommentera