c-topp

Installera tillägg i Google Chrome

google_chromeChrome är min favoritläsare för vanlig surfning. Anledningarna är enkla: 1) Det finns ingen browser som startar så snabbt och som visar sidor så snabbt. Jämför man med IE8 känns det som en väldigt stor skillnad. 2) Gränssnittet är i mina ögon väldigt bra utformat, det blir helt klart mer plats för surf och mindre plats för menyer (som man sällan är och klickar runt i ändå).

För dig som inte testat Chrome ännu men är lite nyfiken på hur det ser ut har jag bifogat en video (slutet på inlägget) som visar det mesta och framförallt hur snabbt det är!

Jag använder FireFox för det mesta vad gäller webdesign. Det finns fina verktyg för felsökning och utveckling. Faktum är att det finns otroligt många tillägg eller plugins för FireFox. För mig sitter styrkan i FireFox här. Det finns några inlägg jag skrivit om FireFox och tillägg tidigare som du kanske vill titta närmare på: 10 Firefoxtillägg för bloggare, 5 FireFoxtillägg för webdesigners

Nu är det möjligt för dig att redan idag fixa några tillägg för Google Chrome. Det är inte många i skrivande stund men det bådar ändå gott inför framtiden. The How-To Geek har fixat till en liten instruktion hur du installerar pluginsen. Det finns 3st olika idag varav 2 är ett absolut måste. Det ena tillägget visar antalet olästa mail i din gmail det andra tillägget ger dig en RSS-knapp i adressfält som påminner och fungerar på samma sätt som FireFox.

Instruktioner hur du fixar tillägg + nedladdning av plugins till Chrome finns här.

Här följer ett par screenshots från google hur det kan se ut:

gmail

page_action

Tänk på att allt är under utveckling ännu. När det officiella stödet för tillägg kommer kan vi nog lugnt lita på ett smidigt system för hantering och en ständigt växande skara plugins för chrome.

Missa inte videon som verkligen visar hur snabbt chrome är:

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera