c-topp

Kan inte logga in på mitt XP – Hjälp!

windows_xp_lastHar du problemet att när du klickar din profil under uppstart i XP så hänger eller låser det sig? Du kan liksom inte komma vidare och helt in i XP, timglaset bara tickar på och inget mer händer? En vän råkade ut för det och jag hittade en lösning. Förhoppningsvis kan det även hjälpa dig.

Du behöver ha din XP-skiva för att det ska fungera:

 1. Boota upp med xp-skivan (startar datorn inte på skivan, ställ in i bios så att den gör det. Bios når du genom att trycka F2, Del, F10 eller liknande när du startar datorn. Det står någonstans ”press xxx to enter bios eller system settings”)
 2. Välj Recovery console (heter gissningsvis återställning / räddning eller liknande på svenska)
 3. Du får upp en kommandoprompt. Gå till c:/windows/system32. För att gå till c, skriv ”c:” och tryck enter (utan ” såklart) skriv sedan ”cd windows” [enter] och sedan ”cd system32” [enter]. Skulle du vara i någon annan katalog på c från början, skriv ”cd..” [enter] ända tills det står att du är i c:, alternativt kan du skriva cd\ (tack för tipset i din kommentar, Bosse) och använd sedan cd windows cd system32 enligt ovan.
 4. Skriv ”copy userinit.exe wsaupdater.exe” [enter]
 5. Nu borde du kunna logga in. Det återstår dock några saker:
 6. Inne i windows, klicka Start och sedan Kör… Skriv ”regedit” och klicka sedan ”ok”
 7. Du får upp något som ser ut som utforskaren. Klicka dig fram till HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\ (markera winlogon så att informationen om detta syns till höger, det ska vara en massa konstiga siffror och annat)
 8. Leta upp raden där ”C:\WINDOWS\System32\wsaupdater.exe” finns. Högerklicka på texten i kolumnen ”Namn” på det ställe denna rad finns. Välj ”Ändra”
 9. Ändra texten ”C:\WINDOWS\System32\wsaupdater.exe” till ”C:\WINDOWS\System32\userinit.exe”

Klart!

Bloggar.se om: intressant?

, ,

4 Responses to Kan inte logga in på mitt XP – Hjälp!

 1. BosseWeb 2009/06/17 at 21:26 #

  Istället för att skriva ”cd..” ett antal gånger för att komma till roten så går det bra att skriva cd. Det tar dej direkt dit oavsett hur många ”steg bort du är”.

 2. BosseWeb 2009/06/17 at 23:26 #

  Istället för att skriva ”cd..” ett antal gånger för att komma till roten så går det bra att skriva cd\. Det tar dej direkt dit oavsett hur många ”steg bort du är”.

 3. Arwengrim 2009/06/18 at 6:56 #

  Ja just det! Det hade jag helt förträngt. Lägger till det i inlägget. Tack Bosse!

 4. Arwengrim 2009/06/18 at 8:56 #

  Ja just det! Det hade jag helt förträngt. Lägger till det i inlägget. Tack Bosse!

Kommentera