c-topp

Ladda upp en fil enkelt med Rightload

Snubblade över ett litet program som är fantastiskt trevligt och användbart trots sin enkelhet. Om du har Windows och laddar upp filer eller bilder någonstans på nätet kan jag rekommendera en test.

rightload_ladda-upp-bilder-windows

Det du egentligen får är framförallt ett tillägg i den vanliga utforskaren. Högerklicka på en fil du vill ladda upp någonstans, välj rightload och var bilden ska hamna på nätet. Mycket smidigt i många sammanhang.

Rightload har stöd för följande:

  • FTP – Ladda upp bilder, filer eller dokument till valfri ftp-server och plats.
  • Facebook – Ladda upp bilder direkt till din Facebook-profil.
  • Flickr – Ladda upp bilder direkt till ditt konto på Flickr.

Det finns även stöd för ett par tjänster till som exempelvis Imageschack och Imgur. Om du vill ladda upp via ftp kan du välja att konfigurera upp en eller flera servrar. Varje server kan dessutom förses med önskad startkatalog samt sk “filtrerade kataloger”. Det fina med det senare är att du kan ställa in att om en bild laddas upp hamnar den i en viss mapp på servern, om en textfil laddas upp hamnar den i en annan osv. Smart!

Vill du ladda upp bilder till Facebook eller Flickr finns det också en del inställningar du kan göra. Läs de små instruktionerna i fönstret med inställningar för att lära dig mer. Om många av er läsare gillar tanken och iden med Rightload men inte förstår hur man ställer in det kan jag göra ett inlägg om just det lite senare. Skriv en kommentar om detta under det här inlägget.

Det finns två versioner, en för 32-bitars och en för 64-bitars. Läs mer om Rightload, hämta mjukvaran och börja ladda upp filer via utforskaren. Programmet fungerar med Windows och själv testade jag det på Windows 7, 64-bitar.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera