c-topp

Lär dig hantera fönster i Windows 7

Windows 7 för faktiskt hopp med sig. Innan det kom var jag verkligen trött på Windows. MacOs fick smartare och coolare funktioner för varje dag. Vista var bara sådär jobbigt dåligt och tråkigt. Sen kom Windows 7 och plötsligt blev Microsofts värld mer intressant igen. Den här gången ska jag visa hur smart du med musen kan hantera dina fönster. I slutet på inlägget finns ett videklipp som visar hur det går till.

Anpassa dina fönster

Det finns säkert fler sätt än de jag beskriver. Har du några tips, skriv gärna en kommentar och dela med dig.

Sida vid sida

Klicka på ett fönster. Med knappen intryckt, dra det åt vänster eller höger kant ända tills du ser en ram som markerar halva skärmen. Släpp knappen. Nu har du ett fönster som tar upp exakt halva skärmen. Gör samma sak med ett till fönster men dra det åt motsatt håll. Utmärkt när du vill jobba med exempelvis två dokument bredvid varandra. Eller om du ändrar stil på din blogg kanske. Browsern på ena kanten och stilmallen på den andra.

Maximera fönster

Klicka på fönstret. Med knappen intryckt, dra det uppåt ända tills du ser en ram som markerar hela skärmen. Släpp knappen.

Sträck ut på höjden

Om du vill att fönstret ska sträcka sig från topp till bott och endast i höjdled gör du så här: För musen till övre kanten på fönstret. Du får fram storleksändringspilen. Klicka, håll inne och dra uppåt ända tills du får en ram som går från botten till toppen. Släpp knappen.

Skaka bort fönster

Klicka på ett fönster. Dra runt det i ganska snabba rörelser. Fönster bakom minimeras. I princip samma effekt får du om du använder windowstangent + m.

Videoklippet som visar fönsterhantering

Ibland är det jobbigt att läsa sig till saker. Kika på videoklippet jag gjort som visar hur du använder fönster i Windows 7. Visas i samma ordning som det jag skrivit ovan.

Bloggar.se om: , , , intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera