c-topp

Lyssna på (och spela in) 12000 Radiostationer Enkelt!

lyssna_pa_radio

Att lyssna på radio via nätet är inte direkt någon ny företeelse. Faktum är att första gången jag surfade på nätet faktiskt också var första gången jag lyssnade på webradio. Visserligen var det ett bandat klipp i dålig kvalitet där en match i amerikansk fotboll sammanfattades men ändå. Häftigt var det helt klart.

Massor att Lyssna på

Idag sänder de flesta radiostationer värd namnet även live på nätet. Det finns även mängder av radiostationer som bara sänder på nätet, de är lite extra roliga att hitta. Radio är förövrigt så mycket mer än musik, även om musik kanske är det viktigaste innehållet. Kan du förstå lite engelska är det här rena guldgruvan för dig. Du kan hitta allt från program om diverse kända och okända religioner, vetenskap, tech & IT till direktsändningar från polisradio i New York.

Radio? Sure! perfekt för Webradio

Det finns flera mer eller mindre bra program för att lyssna på webradio. Som vanligt är smaken som baken: Delad. Webradio är något som ska vara enkelt att ha att göra med. Är det för krångligt lägger man snart ner lyssnandet. Utbudet ska vara så stort som möjligt och det är även en fördel om det går att spela in utvalda program som man kan lyssna på senare i sin iPod. Givetvis ska den helst vara gratis.

En riktig vinnarkandidat med ovanstående kriterier är Radiosure. När Radiosure skapades var filosofin att det ska vara enkelt, stabilt och helt enkelt bara fungera. Jag har testat mjukvaran Radiosure och är absolut benägen att hålla med. RadioSure kommer i två varianter: en för normal windowsinstallation och en för dig som gillar portabel mjukvara.

Nyckelfunktioner

 • Lyssna på fler än 12000 förinställda stationer
 • Support för de flesta radioformat på nätet: mp3, wma, ogg, aac+ mm.
 • Extremt snabb sökning efter dina favoritstationer.
 • Spela enkelt in det du lyssnar på.
 • Dela upp inspelningar i låtar, helt automatiskt.
 • Snabb och smidig växling mellan stationer.
 • Möjlighet att samtidigt spela in flera stationer.
 • Automatisk uppdatering av mjukvaran.
 • Automatisk uppdatering av radiostationslistan.
 • Testat på Windows XP, Vista. 32 & 64 bitars.


Installation och användning


radio_sure_sok_station1Installationen är snabb och extremt enkel. Det är bara att klicka sig fram.  Själva installationen går att få på svenska. När den är klar klar är det bara att starta Radiosure. Uppstarten tar någon sekund, sen är din radio igång. Att hitta en station du kan namnet på är extremt enkelt. I sökfältet skriver du bara ”Bandit” och på kortare tid än du hinner skriva har stationer som matchar din sökning filtrerats fram. Dubbelklicka på den station du vill lyssna på och någon sekunds buffring senare fylls dina högtalare av ljuv musik eller skrikande sirener eller vad du nu valt.

Att spela in är lika enkelt, klicka på inspelningsknappen nere till vänster, inspelningen startar direkt. Inga dialogrutor och annat krafs som ploppar upp. Om du vill kan du ändra vart inspelningarna skall sparas.

radio_sure_favoriterKlickar du på det lilla hjärtat kommer en meny upp för att hantera favoriter. Du kan lägga till stationer till dina favoriter härifrån och du kan även ta bort dem. Givetvis kan du också välja vilken av dina favoriter du vill lyssna på.

Klickar du på verktygssymbolen till höger om hjärtat finns ett antal inställningar du kan göra.

Det är inget avancerat alls med inställningarna, de är grundläggande men fyller väl det behov jag själv har. Klicka på bilden nedan för en förstorning av de 4 flikar med inställningar som finns.

radio_sure_installningar

Hämta Radio? Sure helt gratis

Windowsinstallation av Radiosure

Portabla versionen av Radiosure

Inkommande söktermer:

 • fria radiostationer
 • Radiostationer På Nätet
 • spela in radio på datorn
 • spela in radio från internet
 • radiostationer

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera