c-topp

Markera flera objekt i Excel 2007

Microsoft Excel är en mjukvara jag använder väldigt mycket. Oavsett vad man vill göra brukar det oftast gå efter en stunds krånglande. Tidigare var jag trogen användare av Office 2003. Sedan några månader är det 2007 som gäller istället.

En funktion jag använder ofta i Excel är möjligheten att markera flera objekt samtidigt. Alltså inte rena celler utan snarare olika symboler som cirklar, kvadrater, diagram och annat. Det är inte helt uppenbart hur man gör det här i Excel 2007 och därför tycker jag det passar bra med ett kort tips.

Ett alternativ är givetvis att hålla inne ’Ctrl’ och klicka runt objekt för objekt. Råkar du klicka på något som inte är ett objekt tappar du allt du redan klickat på och måste börja om. Alltså en mindre bra metod när det är många objekt du vill välja i Excel. Som tur är finns det ett enklare sätt.

I själva startfliken för Excel 2007 finns det allra längst till höger en expanderbar knapp som kallas ’Sök och markera’. Klicka där och välj alternativet ’Markera objekt’. Nu kan du enkelt rama in flera objekt och markera dem samtidigt.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , ,

One Response to Markera flera objekt i Excel 2007

  1. Jan 2012/01/08 at 23:02 #

    tack! räddade min kväll!

Kommentera