c-topp

Microsofts SkyDrive blir bättre och större?

En ganska okänd tjänst från Microsoft, SkyDrive, ger dig möjligheten att gratis lagra 25GB direkt på Internet eller i molnet som det populärt kallas. Jag har tidigare skrivit om hur du lagrar filer på nätet med SkyDrive.

Trots det generösa utrymmet är det som sagt få som vet om tjänsten. Ett annat mycket mer känt alternativ är Dropbox med vilken du också kan lagra filer på Internet. Det finns två stora skillnader mellan Dropbox och SkyDrive:

  • Skydrive ger dig 25GB gratis lagringsutrymme, Dropbox ger 2GB.
  • Dropbox är väldigt enkelt att använda och mer integrerat i ditt filssystem, exempelvis kan du enkelt dra och släppa en fil för att den automatiskt ska synkas mot Internet.

Rykten gör gällande att Microsoft planerar att göra något åt både lagringsutrymmet och hanteringen. Dels kommer du kunna köpa större utrymme, upp till 125GB pratas det om och kostnaden blir betydligt lägre än vad största utrymmet på Dropbox kostar.

Personligen tycker jag utrymmet på Dropbox är lite väl klent i sin kostnadsfria variant. När det här blir verklighet framgår inte men förhoppningsvis får vi se en lite mer rejäl satsning från Microsoft. Mjukvara för den här nya versionen av SkyDrive ska enligt källan göras tillgänglig både för Mac och Windows.

Källa: Geek.com

Inkommande söktermer:

  • skydrive mac
  • alternativ till dropbox

, , ,

No comments yet.

Kommentera