c-topp

Synka dina Windows-burkar

synka_stationar_laptop

”Vilken dator var det nu jag hade det där musikalbumet på?”, har du fler datorer är det här en ganska vanlig frågeställning. Det normala är nämligen att man sparar filer på den dator man sitter vid. Delikata problem i form av att du får med rätt musik på resan till din affärspresentation men glömmer att du sparat själva presentationen på den stationära hemma har säkert fått dig att inse problemet för länge sedan.

Det absolut smidigaste sättet är givetvis att synkronisera din laptop med din stationära. Viktiga filer finns då på båda dina datorer och ett stort irritationsmoment är löst. Hur gör man då?

Ugh-Ugh-metoden går ut på att manuellt kopiera filer kors och tvärs mellan datorerna. Har du viss teknisk kompetens kanske du gör detta via nätverket, räcker inte din kompetens är det förmodligen ett usb-minne som gäller. Kör du den här metoden idag? Sluta genast! Det finns så otroligt mycket smidigare lösningar som gör allt automatiskt.

ItWorld har skrivit en kort artikel i ämnet. Har du konstant tillgång till nätet finns det ett antal lösningar för att lagra dokument och filer online. Google erbjuder ett stort antal verktyg vilka låter dig lagra allt på nätet. Bland annat finns lösningar för kalender, dokument och adressbok. Vill du lagra filer online finns exempelvis Rapidshare och Megaupload. Nackdelen är förstås att du måste ha tillgång tillgång till Internet, som sagt.

brief_case_syncMed portföljen (klicka länken för en instruktion på engelska hur du använder den) kan du enkelt synkronisera om du använder Windows XP eller Vista. Programvaran är gratis och ingår i din licens.

freefilesync_gratisDet finns även ett annat gratisalternativ, FreeFile Sync. Programmet är öppen källkod och erbjuder ett enkelt gränssnitt (påminner om utforskaren) samtidigt som du kan utföra avancerade operationer om du vill.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera