c-topp

Ta bort flikar och dockade fönster i Photoshop CS4 och CS5

Jag har tidigare använt Photoshop CS3. När jag installerade CS5 stötte jag snabbt på en ny funktion som gjorde mig kraftigt irriterad: Alla bilder arrangeras i flikar och fönster beter sig inte alls som jag var van. Jag vill att fönstren ska fungera som i CS3 där varje bild är sitt egna lilla fönster som flyter omkring inuti Photoshop.

Exempel på hur det ser ut med och utan tabbar:

För mig är alternativet till höger det som gäller. Jag känner mig inte alls bekväm med de nya flikarna som syns i bilden till vänster.

Till en början använde jag konstant funktionen för att arrangera dokument som på engelska lyder: ’Float All in Windows’:

Ganska snabbt märkte jag att det här blir ohållbart. Det funkar inte att konstant behöva klicka där varje gång man öppnar eller skapar en ny bild. Lyckligtvis går det att helt stänga av flikfunktionen. Några inställningar behöver ändras och det är riktigt enkelt.

På Mac: Photoshop -> Preferences -> Interface.

Med PC: Edit -> Preferences -> Interface.

Avmarkera ’Open Documents as Tabs’ samt ’Enable Floating Document Window Docking’. Klicka ’OK’ och slipp de jobbiga flikarna i fortsättningen. Nu kommer nya bilder fungera precis som Photoshop hanterat dem tidigare. Om du har en svensk version av Photoshop är jag lite osäker på termerna men de bör heta något liknande och vara placerade på samma position som den engelska motsvarigheten.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , ,

4 Responses to Ta bort flikar och dockade fönster i Photoshop CS4 och CS5

 1. whiking1 2010/08/12 at 21:26 #

  För att citera Gert Fylking
  ÄNTLIGEN !!

 2. Arwengrim 2010/08/12 at 21:46 #

  Jag höll på att gå tillbaka till CS3 innan jag hittade det.

 3. whiking1 2010/08/12 at 23:26 #

  För att citera Gert Fylking
  ÄNTLIGEN !!

 4. Arwengrim 2010/08/12 at 23:46 #

  Jag höll på att gå tillbaka till CS3 innan jag hittade det.

Kommentera