c-topp

12 Sätt att Analysera Trafik för Din Blogg

statistik_for_blogg

Att analysera trafiken till min blogg är något jag tycker är roligt, åtminstone de dagar det trillar in lite besökare. Utöver att det är roligt är det även en nödvändighet om du tänkt försöka få fler besökare till bloggen. Statistikverktygen hjälper dig inte att få fler besökare, däremot fungerar de som en bra måttstock på om ditt senaste försök lyckades. Cnet’s Webware har skrivit en intressant artikel i ämnet statistikverktyg för bloggar.

klickdensitetHela 12 olika statistiska verktyg testas och du kan läsa om för- och nackdelar med de olika. Något jag själv tycker blir mer och mer intressant är sk. ”Heatmaps”, ett lager som läggs över din website där du kan se vart besökare klickat, sk ”klickdensitet”. Detta är ett mycket intressant verktyg för att bestämma vart annonser, textmassor och klickbara länkar ska placeras.

Det finns även verktyg för att mäta statistik på flashbaserade siter. Något som inte varit möjligt under så lång tid.

När du läst klart om de olika verktygen, passa även på att läsa min artikel om avvisningsfrekvens eller bouncerate. Även om du vill dra många besökare till din blogg vill du givetvis att så många som möjligt av dem ska läsa mer av det du skrivit.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera