c-topp

14 Tips för att öka trafiken till din blogg

oka_trafik_till_din_bloggDe flesta som bloggar vill ha mer trafik, det är liksom en självklarhet. Det finns mängder av tips och trix överallt om hur man gör för att öka trafiken. Även jag måste ju naturligtvis lista några tips som kanske kan hjälpa dig på vägen. Säkert har du redan läst flera av dem på andra platser, förhoppningsvis kanske jag kommer med något nytt litet guldkorn som kan hjälpa dig.

Även om du är en luttrad bloggare som varit med länge är det aldrig fel med lite repetition, eller hur?

 1. Lista din blogg på portaler. Du får lite länkar till din blogg i sämsta fall. I bästa fall får du trafik från portalens besökare som blir nyfikna på din blogg. Primelabs har en lista med de viktigaste portalerna att besöka. Glöm inte läsa kommentarerna för mer tips.
 2. Var aktiv på de forum som finns inom ditt ämne. Hjälp andra och visa vilken kunskap du har i området. Speciellt bra är det här om du i forumet har möjlighet att lämna en länk till din blogg.
 3. Försök få igång en kommunikation med dina läsare. Ställ en fråga i slutet på inlägget som kan leda till diskussion. Alla har synpunkter, kan du få läsarna att dela med sig av sina  genom kommentarer leder det på sikt att dra till sig uppmärksamhet.
 4. Skriv inlägg som är intressanta och innehållsrika för din målgrupp. Hög kvalitet på inläggen ger alltid på sikt många besökare.
 5. När du bloggat en tid finns chanser att bli listad på knuff. Detta ger möjligheter att finnas representerad på bloggar.se, en blogspecifik sökmotor för taggar eller etiketter. Det är inte helt fel att listas när någon söker på de taggar du använder i ditt inlägg.
 6. Implementera funktioner för sökmotoroptimering, SEO. Använder du WordPress finns det flera utmärkta plugins och ändringar att göra för detta. Yoast har en omfattande guide på engelska i ämnet. Tkj har ytterligare tips och länkar.
 7. Kommentera på andras bloggar. Det är otroligt vad mycket trafik det i sig kan göra. Dels av läsarna på de andra bloggarna och dels av bloggarna själva. Att kommentera innebär att tillföra något vettigt, tänk på det!
 8. Uppdatera regelbundet. Jag har själv skrivit ett inlägg om hur ofta man ska blogga. Uppdaterar du för sällan är risken stor att dina trogna läsare försvinner. Har du möjlighet, skriv ett inlägg varje dag, det är nämligen något som sökmotorer gillar.
 9. Försök länka till andra websiter. Du får bättre ranking på Google och bloggar dit du länkar brukar i regel vilja länka tillbaka som tack.
 10. Ge dina läsare enkel tillgång till prenumeration via RSS. Även om du inledningsvis kan tappa besökare som går in på din blogg, tjänar du på det i längden. Problogger har skrivit en artikel i ämnet, väl värd att läsa.
 11. Använd dig av dina sociala nätverk. Siter som Twitter, Facebook, Linked In osv kan ge dig en extra boost vad gäller besökare.
 12. Berätta om din blogg för vänner och bekanta. Tänk dig att du berättar för 50 personer om din blogg och dessa besöker den. 10% av de här 50 blir regelbundna läsare. De i sin tur berättar för mängder av människor om bloggen där några av dem fortsätter läsa. Det här sättet kan faktiskt leda till långt fler besökare än du kanske tror.
 13. Tänk på din rubriksättning. En lockande rubrik som någon ser på exempelvis en portal har goda chanser att leda till ett besök. Läs gärna mitt inlägg om just rubriksättning.
 14. Ha tålamod! De flesta bloggar kräver lång lång tid innan det börjar bli många besökare. Många gånger har en blogg en exponentiell utveckling, dvs få besökare under en period sedan ökar antalet besök dramatiskt.

Har du några tips jag missat får du gärna lämna en kommentar!

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , ,

2 Responses to 14 Tips för att öka trafiken till din blogg

 1. Tommy 2010/01/05 at 16:57 #

  Skitbra tips! Jag brukar inte kommentera inlägg, men den här var väl värd lite cred! Keep up the good work!

 2. Tommy 2010/01/05 at 18:57 #

  Skitbra tips! Jag brukar inte kommentera inlägg, men den här var väl värd lite cred! Keep up the good work!

Kommentera