c-topp

25 siter som använder WordPress som cms

magasin-tema-ideerVisste du att WordPress med rätt design och rätt tillägg utgör en utmärkt grund för ett CMS? Det blir nämligen mer och mer vanligt att använda detta traditionella bloggverktyg som ett content management system.

Har du själv tänkt dig använda WordPress som ett cms, då ska du definitivt kolla noupe som letat upp 25 olika siter som alla på sina sätt är exempel på WP som cms. Oavsett om du tänkt göra ett tema helt själv eller om du tänker använda ett färdigt är det en riktigt bra källa för ideer.

Ett tips när du spanar in de olika siterna:

Gå in på sidorna med två par glasögon. Det ena paret fokuserar främst på färger, former, fonter och allt annat artistiskt. Det andra paret fokuserar mer på funktioner, exempelvis hur sidan valt att visa utvalda eller de senaste artiklarna, hur ser deras menysystem ut (har de många kategorier och underkategorier), använder de en liten ingress för varje artikel som visas och hur lång är den, hittar man enkelt till deras RSS-möjligheter, helt enkelt små eller stora detaljer som bidrar till att göra sidan användbar.

Exempel på några av de listade siterna (klicka för större bild):

cubicle_ninjasearth911friskdesign

, , , ,

No comments yet.

Kommentera