c-topp

Angry Birds till Android i fullversion – Gratis!

Från beta till gratis fullversion

Om du har en telefon med Android är det nog stor chans att du testat betaversionen av spelet Angry Birds av finska Rovio. Lagom till att vi i Sverige fick tillgång till betalapps på Android trodde nog många att Angry Birds skulle släppas i sin fulla betalversion. Nu blev det inte så, det blev ännu bättre.

Med start idag är Angry Birds i fullversion helt gratis. Snart kommer spelet finnas tillgängligt på Google market men i skrivande stund är det inte upplagt. Om du inte orkar vänta kan du redan nu hämta Angry Birds på GetJar. Uppdatering: Nu finns Angry Birds på Google Market.

Varför gör då Rovio så här? Spelet har sålts i enormt stora upplagor till iPhone. Enligt Rovios officiella kanal på Twitter finns det några olika anledningar. De främsta är: De kan inte garantera att det fungerar på alla modeller av Android och därför vill de inte ta betalt. Alla länder har inte heller tillgång till betalapps.

Hedervärt men säkert finns det något de har att vinna på det här. Jag gissa exempelvis att spelet kommer bli det mest nedladdade någonsin på Android ganska snabbt. Det i sig är PR värt extremt mycket pengar. Nästa titel har redan sin publik och då är målgruppen som är villig att betala större.

Swedroid kan du hitta en länk i kommentarerna där du också kan hämta Angry Birds om Getjar fortfarande är överbelastad.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera