c-topp

Firefly – SciFi när det är som bäst

2002 premiärvisades Firefly på Fox. Serien fick mycket snabbt stor respons och runt om i världen skapades i det närmaste fanatiska fans. En av de bästa SciFi-serierna någonsin hade sett sitt ljus. Då, av en helt outgrundlig anledning, bestämmer sig Fox för att lägga ner Firefly.

Handling

Firefly utspelar sig 500 år i framtiden. Ett stort civilkrig har utspelats och människorna lever under relativt hårda förhållanden på rymdskepp, planeter och stationer. Det som kanske utmärker Firefly allra mest är dess ständiga kopplingar till gamla vilda västern. Barslagsmål, dueller och miljöer påminner väldigt mycker om detta. En sorts vansinnig blandning mellan western och scifi som blir så bra.

Vi följer besättningen på Serenity som är ett slags fraktskepp. Besättningen besöker olika planeter för att hitta jobb. Ibland vanliga fraktjobb och ibland inte fullt så lagliga varianter.

Jag fastnade mest för den galna karaktären Jayne Cobb, spelad av Adam Baldwin. På Youtube hittade jag ett en klipp som visar utvalda scener från Firefly med just Jayne Cobb i fokus:


Även om Firefly har några år på nacken tillhör det en av de serier man som SciFi-älskare bara måste ha sett. År 2006 kom filmen Serenity ut. Den rätar ut en hel del frågetecken från själva serien och jag rekommenderar att du ser den först efter du sett serien. Firefly har fått hela 9,4/10 på imdb, ett oerhört högt genomsnittligt betyg.

Köp Firefly

Om du gillar SciFi och inte redan har Firefly kan du köpa serien och även filmen Serenity genom följande länkar, här hittar du dessutom mer information och kundbetyg:

Firefly, kompletta serien DVD – Discshop | Bluray – Discshop | DVD – CDON

Serenity: DVD – Discshop | Bluray – DiscshopBluray – CDON

Länkarna till filmköp ovan skickar med en liten kod från mig. Om du skulle köpa får jag då en liten provision. Något jag uppskattar mycket.

Inkommande söktermer:

  • bästa sci fi filmerna
  • firefly

, ,

No comments yet.

Kommentera