c-topp

Lägg till veckonummer och svenska helgdagar i Google Kalender

Jag använder Google Kalender flitigt. För mig passar Googles kalender perfekt eftersom den alltid synkas med mitt Google-konto oavsett om jag använder datorn, min mobil eller någon surfplatta. Det finns många fina finesser dolda i kalendern och lägger du bara lite tid på att utforska kommer du säkert hitta en hel del intressant. En smidig funktion är att du enkelt kan lägga till både veckonummer och svenska helgdagar i din Google Kalender. I det här inlägget visar jag hur.

Lägg till veckonummer i Google Kalender

Lägg till i Google Kalender

Börja med att besöka din kalender. Nere till vänster finns något som kallas ”Andra kalendrar”, till höger om texten finns en liten pil. Klicka på den och välj ”Bläddra i intressanta kalendrar” i menyn som dyker upp.

Svenska veckonummer Google Kalender

Klicka på fliken ”Mer” och leta upp ”Veckonummer” som finns långt ner i listan. Klicka på ”Prenumerera”. När du är klar kan du klicka på ”Tillbaka till kalender” för att återgå till din kalender. Varje måndag i din kalender har nu markerats med aktuellt veckonummer.

Lägg till svenska helgdagar i Google Kalender

Svenska helgdagar i Google Kalender

Börja precis som för veckonummer längre upp i inlägget med att klicka på ”Andra kalendrar”och välj ”Bläddra i intressanta kalendrar”. Leta upp ”Svenska helgdagar” en bit ner i listan och klicka på ”Prenumerera”. Nu finns alla viktiga helgdagar med i din kalender.

Inkommande söktermer:

  • s kalender helgdagar
  • samsung kalender helgdagar
  • google kalender veckonummer
  • helgdagar android

, , ,

No comments yet.

Kommentera