c-topp

Rita eller skapa en favicon online

De allra flesta siter har en favicon. Att göra en egen är inte speciellt svårt och går dessutom ganska fort med rätt verktyg.

Om du inte vet vad en favicon är så handlar det alltså om den lilla ikon som finns i den browser du använder när du surfar till en viss sida. Min favicon ser ut såhär:

Med favicon.cc skapar du enkelt en egen. Antingen kan du direkt online rita den själv eller så importerar du en bild som du dessutom kan modifiera. Den senare varianten är förmodligen lättare.

För att få din favicon att fungera på din site behöver den oftast ligga i roten på siten. Dvs. den första mapp där din site börjar. Exempelvis under /public_html/. Om du använder WordPress och ett tema kan du lägga den där temat finns installerat. Ibland finns inte stöd i temat för att visa favicon. Då behöver du lägga till följande i filen header.php: <link rel=”shortcut icon” href=”favicon.ico”>

Du hittar onlineverktyget för att skapa egen favicon på favicon.cc.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • skapa favicon

, ,

One Response to Rita eller skapa en favicon online

  1. Victor 2010/05/13 at 21:43 #

    Tack för intressant artikel, super bra verktyg. vi skrev något liknande för nån månad sen http://www.creativeworkshop.se/blogg/design/sa-
    Jag tycker fortfarande att favicon.cc är bland dem bästa.

    //V

Kommentera