c-topp

Förhindra att datorn startas om, stängs av eller går i viloläge

Har du en bärbar dator med Windows? Då har du säkert också märkt att datorn ibland startas om, går i viloläge eller tom stängs av vid tillfällen när du absolut inte vill det. Jag har själv råkat ut för det här flera gånger nu senast när jag skulle ladda upp en massa bilder med Picasa till molnet och jag lät datorn stå igång under natten. När jag kollade morgonen därpå hade datorn gått i viloläge trots att jag trodde att jag ställt in den att inte göra det. Resultatet blev att inte alla bilder hade laddats upp.

Det mesta av det här går att förhindra genom att ställa in hur din dator ska bete sig i vissa lägen exempelvis är det vanligt att den går ner i viloläge efter ett antal minuters inaktivitet. Andra gånger kan det vara en uppdatering för Windows som installerats och systemet kräver till slut att datorn måste startas om.

Förhindra att datorn startar om sig eller går in i viloläge med Dont Sleep

Jag hittade en bra liten mjukvara som enkelt förhindrar datorn från omstart, viloläge och att stänga av sig själv. Programmet som heter Don’t sleep ger dig några enkla funktioner för att kontrollera allt det här.

Don’t Sleep är gratis och består av en enda körbar fil. Du kan enkelt ange om du vill förhindra viloläge, att datorn stänger av sig, att skärmsläckaren drar igång och en del annat. Det går även att sätta en timer om du bara vill att dina egna regler ska gälla mellan vissa tidpunkter.

Starta dont sleep med windows

Om du vill att Don’t Sleep ska starta automatiskt varje gång Windows drar igång klickar du på ’Options’ och därefter ’Start Don’t Sleep with Windows’.

Förhindra omstart, att datorn stänger av sig eller går i viloläge med Don’t Sleep.

Inkommande söktermer:

  • datorn stänger av sig själv
  • ipad stänger av sig själv
  • Datorn st

, , , ,

One Response to Förhindra att datorn startas om, stängs av eller går i viloläge

  1. Edwertz 2012/08/08 at 20:47 #

    Och för Mac finns det ett smart litet program som heter caffeine och som gör ungefär samma jobb.
    http://download.cnet.com/Caffeine/3000-2094_4-140937.html

Kommentera