c-topp

Över 30 alternativa bloggeditorer – hur bloggar du?

De flesta av mina blogginlägg är skrivna med WordPress egen editor online. Det har egentligen fungerat ok hela tiden men ändå har jag börjat tröttna på det. Dels är editorn inte direkt smidig dels kan det ibland gå segt när man försöker editera mot något som är online. För en tid sedan testade jag Zoundry Raven och skrev ett inlägg om det. Av någon anledning har jag inte riktigt fastnat för Zoundry Raven. Letade runt lite idag och hittade ett inlägg som listar inte mindre än 31 olika editorer för bloggare.

live_writer

Jag tänkte testa Live Writer eftersom jag både hört och läst om andra som är nöjda med den. Kanske är det läge att testa Zoundry igen, jag är faktiskt väldigt osäker vilken jag ska köra just nu.

Vilken använder du och vilka har du testat? Kör du med den inbyggda editorn för din blogg?

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , , ,

3 Responses to Över 30 alternativa bloggeditorer – hur bloggar du?

 1. Jonas 2009/08/17 at 8:41 #

  Den dagen jag började använda Scribefire som addon till Firefox, så har jag inte använt något annat annat än det. Det fattas väl dock en del i denna, t ex skulle jag gärna se en bättre integrering mellan bokmärken än den rådande med Delicious, där de är sökbara via taggar; t ex hade det varit kanon om man kunde se stjärnmärkta eller delade objekt från Google Reader. Saknar även någon slags clipboard som finns i Word. Men i övrigt är den helt klart den bästa för mig – framför allt om man bara vill lägga en snabb kommentar om något. Bara att markera texten man vill citera, högerklicka, välja Scribefire – citatet skapas med länk och allt – och så är man igång. :)

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1730

 2. Arwengrim 2009/08/17 at 10:06 #

  Tack för dina utförliga synpunkter, Jonas! Scribefire verkar vara riktigt bra.

 3. Johan Rydberg Möller 2009/11/06 at 15:23 #

  Tack för ett bra tips!

  Arbetar själv mest i wordpress men har just börjat se mig omkring efter andra editorer då jag i viss mån börjat tröttna på gamla hederliga WP. Kommer dock slänga ut lite gratis WP-Themes på min site, två i veckan eller vad det kan tänkas bli. Kolla gärna in det! Tack för en bra blogg!

  WP-Themes: http://rmwebsec.com/?page_id=3

Kommentera