c-topp

Hämta och installera Facebook Home till valfri Android

Under dagen släpptes Facebook Home som varit omtalat under ett par veckor. Med Facebook home ersätter du hemskärmen med en ny version utformad av Facebook. Har du ingen aning om vad hemskärm är så handlar det om de ikoner och annat du ser på din telefon när du trycker på hem-knappen.

Enligt de nyheter jag läst ska det inledningsvis bara finnas stöd för vissa telefoner. Exempelvis läste jag att Facebook Home ska fungera med Galaxy S3. Men går man till Google Play från telefonen och söker efter Facebook Home så går det inte att hitta och använder man Play från datorn så står det att telefonen inte har stöd.

Vill du testa Facebook Home och din telefon inte har officiellt stöd för det går det att ordna ändå. Omvägen blir att hämta appen på annat håll och installera den. Innan du kan göra det är det några inställningar du måste göra på din telefon om du inte gjort dessa sedan tidigare. Personligen föll jag inte för Facebook Home på något sätt. Som tur är kan man väldigt enkelt ta bort det genom att helt enkelt avinstallera appen.

Tillåt din Android-telefon att installera externa appar

android-installera-apk

 

Kommer rutan enligt ovan upp med texten: ”Installationen har blockerats” ”För din säkerhet är telefonen inställd på att blockera installation av program som inte kommer från Google Play”, då behöver du göra en liten ändring i dina inställningar.

Enhetsadministratör tillåt okända källor

Från hemskärmen på telefonen tar du fram inställningar och väl där letar du upp ”Säkerhet”. En bit ner finns ett avsnitt som kallas ”Enhetsadministration”, sätt en bock intill ”Okända källor”. Nu är du redo att installera Facebook Home.

Hämta och installera Facebook Home

Grundförutsättningen för att installera Facebook Home på din Android är att du har själva appen för Facebook samt Facebook Messenger installerad.

Besök därefter Modaco, ett mycket känt ”tillhåll” för oss som gillar att hålla på med inställningar, anpassad mjukvara och annat för Android. Överst i forumtråden jag länkar till finns en länk kallad ”DOWNLOAD”. Klicka på den från en webbläsare i din telefon.

När filen laddats ned är det bara att trycka på den och installationen påbörjas.

Välj Facebook Home som standard

 

När installationen är klar kommer en ruta upp. Tryck på ”Home” och därefter på ”Alltid”. Den gamla hemskärmen byts nu ut mot Facebook Home. Kom ihåg att du alltid kan avinstallera det här om du senare ångrar dig.

Skärmdumpar Facebook Home

Och så här ser Facebook Home ut. En otroligt avskalad hemskärm som ger snabb åtkomst till olika funktioner på Facebook. Nya inlägg och bilder rullar automatiskt på i bakgrunden. Skriv gärna en kommentar om du gillar Facebook Home eller inte.

 

 

, ,

No comments yet.

Kommentera