c-topp

Skriv ovanliga tecken på Facebook (och andra siter)

Sett konstiga tecken?

För ungefär ett år sedan handlade ett av mina inlägg om hur du kan skriva text upp och ner. Det är egentligen inga konstigheter. Många gånger finns tecken på andra språk som råkar påminna om något som ser upp- och nervänt ut för oss.

Du kanske själv har sett statusuppdateringar från andra där texten är upp och ner. Nu vet du varför det är möjligt. Kanske har du även sett andra tecken och symboler. I det här inlägget hittar du ett urval av tecken som du kan kopiera och klistra in när du exempelvis gör en statusuppdatering på Facebook.

Att kopiera tecken

För många är nog det här en självklarhet men för andra är det inte så enkelt. Så här gör du för att kopiera ett av tecknen du ser nedan:

Titta på bilden ovan. För muspekaren till ’1’, klicka med vänster musknapp och fortsätt hålla den intryckt under tiden som du drar pekaren mot ’2’. Om du gjort rätt blir tecknet du vill kopiera markerat med en färg som du ser ovan.

Högerklicka på den här markeringen och välj ’kopiera’ (alternativt med tangentbordet ctrl + c). Gå till det ställe du vill klistra in tecknet, högerklicka och välj ’klistra in’ (alternativt med tangentbordet ctrl + v).

Tips: Om det är svårt att markera ett enda litet tecken, markera en hel bunt. Klistra in dem där du vill de ska vara och radera de du inte vill ha.

Tecken och symboler

Nedan hittar du en hel bunt med annorlunda tecken och symboler som fungerar på tex Facebook och Twitter. Tänk på att använda respektive tjänsts websida för att det ska fungera. Om du använder en installerad mjukvara som exempelvis Tweetdeck kommer det förmodligen inte fungera lika bra.

Bokstäver & Siffror

ⒶⒷⒸⒹⒺⒻⒼⒽⒾⒿⓀⓁⓂ
ⓃⓄⓅⓆⓇⓈⓉⓊⓋⓌⓍⓎⓏ

ⓐⓑⓒⓓⓔⓕⓖⓗⓘⓙⓚⓛⓜ
ⓝⓞⓟⓠⓡⓢⓣⓤⓥⓦⓧⓨⓩ

➀➁➂➃➄➅➆➇➈➉
➊➋➌➍➎➏➐➑➒➓

ℂ ℍ ℕ ℙ ℚ ℝ ℤ

ℬ ℰ ℯ ℱ ℊ ℋ ℎ ℐ ℒ ℓ ℳ ℴ ℘ ℛ

ℭ ℮ ℌ ℑ ℜ ℨ

Shack

♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟

Smileys

ت ヅ ツ ッ シ ϡ ☹ ☺ ☻

Valuta

$ ¢ £ € ¥ ฿ ₠ ₡ ₢ ₣ ₤ ₥ ₦ ₧ ₨ ₩ ₫ ₪

Copyright etc

© ™ ℠ ® ℗

Kort

♢ ♤ ♡ ♧ ♦ ♠ ♥ ♣

Händer

✌  ☜ ☝ ☞ ☟ ☚ ☛

Snöflingor och stjärnor

✬ ✭ ✮ ✯⋆ ✢ ✳ ✴ ✵ ✶ ✷ ✸ ✹ ✣ ✤ ✥ ✦ ✧ ✩ ✪ ✫ ✰ ★ ✱ ✲  ✺ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ❇ ❈ ❉ ❊ ❋ ✡

Musik

♩ ♬  ♪ ♫  ♭ ♮

Väder och temperatur

☼ ☀ ☁ ☂ ❄ ☃ ☄ ☾ ☽ ℃ ℉ ° ✺

Hjärta

♡ ♥ ❤ ❣ ❥ ❦ ❧

Skriva

✉ ✍ ✎ ✏ ✐✑✒

Bock & Kryss

✔ √ ☑ ✓ ☐ ✖ ✗ ✘ ☒ ☓ ✕

Saxar

✄ ✁ ✂ ✃

Telefoner

☎  ✆  ☏

Tid

⌛ ⌚

Pilar

➟ ➡ ➢ ➣ ➤ ➥ ➦ ➧ ➨ ➚ ➘ ➙ ➛ ➜ ➝ ➞ ➸ ♐ ➲ ➳ ➳ ➴ ➵ ➶ ➷ ➸ ➹ ➺ ➻ ➼ ➽ ← ↑ → ↓ ↔ ↕ ↖ ↗ ↘ ↙ ↚ ↛ ↜ ↝ ↞ ↟ ↠ ↡ ↢ ↣ ↤ ↥ ↦ ↧ ↨ ➫ ➬ ➩ ➪ ➭ ➮ ➯ ➱

Blandat

☮ ✈ ♋ 웃 유 ☠ ☯ ☢ ☣ ☤

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • facebook tecken
 • smileys tecken
 • tecken på facebook
 • symboler på facebook
 • tecken facebook
 • symboler facebook
 • symboler att kopiera
 • hjärta symbol
 • hjärta på facebook
 • facebook hjärta

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. 9 blandade länktips - 2010/10/18

  […] Skriv ovanliga tecken på Facebook. Det är väl inte att rekommendera att du gör detta i varenda statusuppdatering, men en liten symbol då och då är väl trevligt? […]

Kommentera