c-topp

Rykten om iPad 2

Surfplatta, ja tack

Jag har fortfarande inte köpt någon ”surfplatta” själv. Var tidigare väldigt intresserad av Samsung Galaxy Tab men priset avskräckte då. Har varit nära flera gånger att köpa en iPad men det är några saker som gjort mig tveksam. Bland annat arbetsminnet och avsaknaden av uttag för hörlurar och usb.

iPad 2 kommer men när och hur?

Att iPad 2 kommer släppas finns det inga tvivel om. Det finns ett stort sug bland oss konsumenter vad gäller surfplattor och Android-baserade varianter har börjat dyka upp som en stor konkurrent för Apple. Surfplatta är förövrigt ett ganska fult ord. Någon som har ett bättre förslag?

Techradar har sammanställt ett antal av de rykten som cirkulerar på nätet om iPad 2. Flera av gissningarna är självklart väldigt logiska och följer vad som normalt händer vilken produkt som helst som utvecklas där saker blir lite snabbare och bättre för varje generation. Bland annat tror de på följande:

Kamera

Eftersom Apple satsat ganska mycket på FaceTime med sin iPhone 4 vore det märkligt om inte nästa iPad får åtminstone en kamera.

Retina skärm

Förmodligen kommer vi få se en skärm av samma variant som iPhone 4 har. Techradar tror dock att det kan bli svårt att fylla en så stor skärm som 10 tum med den höga upplösning Retina-tekniken har. Det blir väldigt många fler pixlar på den än vad iPhone 4 får plats med.

7 tum istället för 10

Med anledning av resonemanget ovan är det inte omöjligt att det blir 7 tum som gäller. Dessutom är flera av konkurrenternas skärmar på 7 tum. Personligen ser jag dock helst en skärm på 10 tum. Jag tycker den nuvarande storleken på iPad är alldeles lagom.

Mer minne

iPad får multitasking med nästa uppdatering av iOS. Många tror att det relativt klent tilltagna minnet kommer sätta lite käppar i hjulen. Multitasking med 256MB är i klenaste laget. iPad 2 får troligen 512MB.

Snabbare processor

Det går rykten om att processorn kommer vara på runt 2GHz. Förmodligen i form av dubbla processorer om 1GHz styck.

Tillgänglig under våren 2011

Med stor sannolikhet släpps iPad 2 under våren 2011. Om du bor i USA alltså. Här i Sverige har vi inte fått se röken av en officiell iPad 1 än. Första iPaden ska komma sent under hösten/tidig vinter här. Väntar du på en iPad 2 får du förmodligen köpa en från USA om du inte vill vänta något år till.

Pris

Förmodligen kommer priset vara i närheten av vad en iPad kostar idag. Varken mer eller mindre.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera