c-topp

Spela upp klipp från en viss tid på YouTube

Visste du att det ens går?

Det händer ganska ofta att någon mailar en länk med ett klipp från YouTube och ber att man ska spola fram till en viss tidpunkt eftersom det är där det intressanta inträffar. Visst vore det mer bekvämt om klippet, när du klickar på länken, startar vid exakt den tiden?

Det fina är att det faktiskt går. Dessutom är det relativt enkelt att göra det också. Antingen gör du länken själv manuellt eller så använder du tjänsten jag tipsar om lite längre ned i det här inlägget.

Så här anger du starttid för ett klipp på YouTube

Kolla de här två länkarna. Båda länkar till en musikvideo: Iron Maiden – Run To The Hills. Första länken är en vanlig länk. Den andra länkar till en viss starttid i klippet. [Från början] [1:07 in i klippet]

Det som skiljer länkarna åt är en liten extradel på slutet. Det är den som anger vart klippet ska sluta.

För att starta vid en viss tid lägger du alltså till #t=XmYYs på slutet av länken. X byter du ut mot minuter och YY mot sekunder.

Kommer du ihåg det här?

Antagligen inte. Förhoppningsvis kanske du bokmärker mitt inlägg och kan hitta koden till nästa tillfälle. Men det finns ett annat sätt. Ett mycket enklare sätt.

Youtubetime är en site vars enda uppgift är att hjälpa dig med att sätta dit den där tidsdelen. Klistra bara in länken till YouTube. Ange starttid och ett klick senare har du adressen. Starta ditt klipp på YouTube vid en viss tid med YouTubeTime.

Sponsrad länk

Enkel videoredigering
Med nya Adobe Premiere 9 blir det enklare och roligare att redigera dina videoklipp

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • tid youtube
  • starta youtube klipp mitt i
  • youtube tid

, , ,

No comments yet.

Kommentera