c-topp

Location Alert – Android

Surfade runt på nätet och hittade en användbar liten app som måste tipsas om: Location Alert. Appen gör vad som kommer finnas inbyggt i kommande iOS 5 från Apple: Påminner om saker när du är i närheten av en viss geografisk plats.

Det här låter kanske inte speciellt användbart till en början men tänk dig den där goda chokladen som bara finns i en viss affär. Chokladen som du alltid glömmer köpa. Med Location Alert får du en påminnelse när du är i (eller nära) affären.

Frugan kanske bett dig hämta något halvtråkigt paket på väg hem från jobbet. Eftersom det inte intresserar dig så mycket glömmer du hämta det och möts av sura miner när du stiger innanför dörren. Lägg in en location alert och du missar inte paketet.

Appen använder gps, mobila master och wifi för att ständigt bestämma din plats. Enligt upphovsmakaren har koden skrivits för att spara så mycket batteri som möjligt. När du är långt från en viss påminnelse eller när du står still, kontrolleras din position sällan. Ju närmare du kommer målet desto oftare sker kontrollen.

Kartor och hantering sker med teknik från välkända Google Maps.

Det bästa av allt: Appen är gratis. Du hittar Location Alert för Android här.

, ,

One Response to Location Alert – Android

  1. Internetblogg 2011/08/17 at 12:37 #

    Det här skulle man ju kunna använda för att se till att man får med sig rätt saker hem från affären genom att skriva in inköpslistan direkt i location alert, vilket skulle vara väldigt trevligt för någon som mig.

Kommentera