c-topp

Ladda ner min information från Facebook

Ett mail från en läsare ramlade in: ”Har problem med att ladda ner min information från facebook, hittar ingen sån info på din sida så tänkte skriva istället.” Jag tycker frågan är bra och istället för att svara på det mailet fick det bli ett inlägg som kanske kan hjälpa andra som har samma fråga.

Det är alltså fullt möjligt att ladda ner all din information från Facebook. Att göra det är enkelt och du får en komprimerad fil (zip) från Facebook som innehåller all din data. Anledningarna att hämta det här kan vara olika, allt från att du vill avsluta ditt konto på Facebook till att du helt enkelt tycker om att ha en egen kopia på ditt egna material. Detta följer med enligt Facebook själva:

  • Foton och videoklipp du själv delat på Facebook.
  • Alla dina statusuppdateringar, meddelanden och chattar.
  • Dinna vänners namn.

Utöver det verkar man även få med vänners bilder och statusuppdateringar där du blivit taggad. Du får inte med vänners statusuppdateringar och inte heller bilder eller kommentarer du gjort till andras statusuppdateringar.

Hämta din information från Facebook

Välj kontoinställningar för att ladda ner din info från Facebook

Börja med att klicka på pilen längst upp till höger på Facebook. Välj ’Kontoinställningar’.

Klicka på ladda ner kopia av Facebookinformation

Klicka därefter enligt pilen ovan, ’Ladda ner en kopia’.

Första steget för nedladdning info Facebook

Du kommer till en sida där du kan läsa lite om vad du kommer få i din fil och vad du inte kommer få. Klicka på ’Starta Mitt arkiv’ i mitten på sidan.

Andra steget för nedladdning info Facebook

En ganska onödig ruta dyker upp där du får bekräfta att du verkligen vill göra det här. Det handlar ju inte om att ta bort ditt konto men ändå måste du än en gång klicka på ’Starta Mitt arkiv’.

Tredje steget för nedladdning info Facebook

Nu kommer ett meddelande att Facebook ställer i ordning din data och att det kommer ta en stund. När jag testade tog det lite mer än en timme. Det enda du kan göra här är att klicka på ’OK’ och vänta. När allt är färdigt skickas ett mail till dig.

Mail från Facebook att min data kan laddas ner

I mailet finns en länk. Klicka på den för att kunna komma åt din data.

Fjärde steget för nedladdning info Facebook

Länken leder till en sida där du behöver ange ditt lösenord på Facebook för att komma åt din sparade data. Skriv in det och klicka på ’Fortsätt’.

Femte steget för nedladdning info Facebook

Nu kan du slutligen klicka på ’Ladda ned arkiv’ och beroende på vilken webbläsare och inställningar du har kommer filen laddas ner till en förutbestämd plats alternativt får du ange destination.

Filen du hämtar är en .zip, packa upp den och dubbelklicka på ’index’. Din egna lokala kopia av din data från Facebook öppnas och du kan använda datan till det du vill.

Bloggar.se om: , , , intressant?

 

Inkommande söktermer:

  • din-it-kunskap com

, , , ,

2 Responses to Ladda ner min information från Facebook

  1. Mikael Sterio 2012/07/04 at 11:40 #

    Tack!

  2. Matilda 2012/08/13 at 13:15 #

    Varför funkar det inte för mig?! Har testat 4 gånger och får varje gång ett mail att det inte funkat…Kan du hjälpa mig?

Kommentera