c-topp

Se amerikanska Netflix utan att betala extra

Netflix är en tjänst på Internet som strömmar film och tv-serier. Varje vecka tillkommer nytt material och det ser bättre och bättre ut för oss som gillar den typen av underhållning. Du vet säkert att Netflix kommer från USA och har funnits där ett antal år. Det betyder också ett rejält mycket större utbud. Med ditt svenska Netflix-abonnemang kan du komma åt det här utbudet på flera olika sätt. De allra flesta är betaltjänster och de ger också lite större flexibilitet.

Om du använder din dator för att titta på Netflix kan du kostnadsfritt komma åt det amerikanska utbudet. Du behöver fortfarande betala för ditt svenska abonnemang men slipper extra kostnad för det extra utbudet. Lösningen heter mediahint och kräver att du använder Firefox eller Google Chrome. I den här guiden visar jag hur du gör med Chrome.

Du behöver följande:

 • Abonnemang hos Netflix
 • Webbläsaren Google Chrome

Så här ser du amerikanska Netflix

Börja med att besöka Media Hint.

Börja använda Media Hint

 

Klicka på ”Start using”.

Du kommer till nedladdningssidan för Media Hint till Google Chrome. Eftersom det här tillägget inte är godkänt av Google (pga att Netflix inte är helt förtjusta i att du kommer åt amerikanska Netflix från Sverige) är det några saker du kommer behöva göra. Men börja med att ladda ner filen, du hittar länken allra längst upp.

Appar och tillägg kan ej läggas till i Chrome

 

När tillägget laddats ner kommer följande meddelande: ”Appar, tillägg och användarskript kan inte läggas till från den här webbplatsen.”

Klicka bara på ”OK”.

Google Chrome tillägg

Klicka på panelen uppe till höger, därefter ’verktyg’ och slutligen ’Tillägg’ enligt bilden ovan.

Dra och släpp tillägget för att installera

Klicka och håll kvar musknappen på filen du nyss laddade ner. Utan att släppa knappen drar du den till mitten av dina tillägg. Släpp knappen i rutan ”Släpp för att installera”.

Installera Media Hint

 

Ett litet fönster kommer upp. Klicka på ’Lägg till’.

Nu är media hint installerat

 

En bekräftelse på att Media Hint installerats dyker upp längst upp till höger. Nu är det dags att testa!

Nytt på Netflix

Besök Netflix (har du redan en flik eller ett fönster med Netflix Sverige öppet måste du först stänga det). En lista med en massa filmer och annat trevligt innehåll bör uppenbara sig för dig. Det är bara att spela upp det du vill se. En (för vissa) nackdel är att undertexter på svenska inte finns tillgängliga. Däremot kan du använda engelska undertexter som kan underlätta en hel del om du har svårt att höra vad skådisarna säger.

Så här återgår du till svenska Netflix

Gå till dina tillägg i Google Chrome. Har du glömt bort hur man gör är det bara att scrolla upp en bit i det här inlägget.

Avaktivera Media Hint

Leta upp Media Hint. Klicka bort bocken i ’Aktiverat’. Nu kan du se på svenska Netflix igen. Vill du åter komma åt amerikanska Netflix är det bara att bocka i rutan.

Inkommande söktermer:

 • se amerikanska netflix
 • amerikanska netflix
 • netflix usa utbud
 • netflix amerikanskt utbud
 • netflix utbud usa
 • media hint ipad
 • amerikansk netflix i sverige
 • netflix amerikanskt utbud ipad
 • amerikanska netflix i sverige
 • amerikanska netflix chrome

, , ,

2 Responses to Se amerikanska Netflix utan att betala extra

 1. Rolf von Essen 2013/02/23 at 17:59 #

  Jag har kommit ända hit gm rek av kollega hos SeniorNet Sweden. Jag avinstallerade Chrome för att den interfererade med Firefox, som är den jag föredrar. Jag har givetvis kvar IE 8. Min systemmiljö rent allmänt är Win 7 64-bits, 8 GB RAM, Telia fiber 100/100.

  Skulle din utmärkta nedladdnings- och installationsguide kunna användas oförändrad i Firefox? Om inte – vilka ändringar måste till?

  Jag loggar in på SVE Netflix från Firefox.

  Tacksam för snabbt svar. Jag skulle vilja ha premiär i kväll!

  Med vänlig hälsning
  Rolf v E

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bra tips för den som vill kolla på amerikanska Netflix utan extra kostnad. | Törnebohms Hotspot - 2013/01/20

  […] Så här ser du amerikanska Netflix utan extra kostnad Är du kund hos Netflix och vill komma åt det enorma amerikanska utbudet? Inga problem, i den här guiden visar jag hur du kostnadsfritt kommer åt Netflix USA. […]

Kommentera