c-topp

Enkelt sätt att växla mellan Googlekonton

Tillhör du den kategori som har flera konton hos Google? Själv har jag ett vanligt privat konto samt ett par Google Apps. Det finns ett krångligt sätt och ett enkelt sätt att växla mellan dessa konton. I det här inlägget tänkte jag visa det enkla sättet.

Det enkla sättet att växla Google-konto

Om du tar en titt i adressfältet för gmail:

Så här ser adressen ut till mitt privata konto. Det är också det jag först registrerade hos Google. Har du bara ett konto ser adressen alltid likadan ut. Nu kikar vi på adressen till mitt nästa konto:

Vid första anblicken ser de väldigt lika ut. Men det finns en liten detalj som är skillnaden. I första adressen hittar du mot slutet /0/ och i andra adressen /1/. Detta är den enda skillnaden.

Vill du växla konto när du är inne i gmail byter du helt enkelt ut 0 mot 1 eller tvärtom. Enkelt eller hur?

Tips #1

Om du växlar konto ofta kan det löna sig att spara respektive adress som lättåtkomliga bokmärken. Då är du bara ett klick från växling.

Tips #2

Du kan ha båda kontona aktiva i varsin flik. Åtminstone i Google Chrome som jag använder. Öppna bara respektive bokmärke i varsin flik.

Jag har skrivit många gånger om Gmail tidigare. Läs gärna om hur du smidigt kan slå ihop dubletter bland dina kontakter.

Uppdatering: För att få det här att fungera måste du eventuellt aktivera multiinloggning.

Inkommande söktermer:

 • byta google konto android
 • ändra google konto android
 • byta gmail konto android
 • ändra gmail konto android
 • ta bort gmail konto från android
 • ändra konto på android market
 • byta konto android market

, ,

3 Responses to Enkelt sätt att växla mellan Googlekonton

 1. Kristoffer 2011/08/25 at 10:55 #

  Men det verkar inte gå växla mellan ett vanligt gmail-konto och ett google apps-konto. Eller? Jag lyckas inte åtminstone 😉

 2. Eric Ceder 2011/08/29 at 9:17 #

  Jättebra tips, ska testas direkt. Jag har tidigare skrivit en guide för hur man kan koppla samman sina Gmail konton: http://blogofceder.se/koppla-samman-konton-hos-google-steg-for-steg-guide/

Kommentera