c-topp

Google köper bildredigeringstjänsten Picnik

En för mig riktigt god nyhet damp ner: Google köper det mycket populära bildredigeringsverktyget picnik som körs direkt online. Jag har själv använt det ganska mycket och för en tid sedan skrev jag ett inlägg om just Picnik.

Det jag själv hoppas på är givetvis att Google gör Picnik helt integrerat med Picasa som är Googles egna bildlagringstjänst online. Jag använder Picasa ganska mycket, främst privat och har även köpt till ett stort extra lagringsutrymme. För mig skulle det passa perfekt med ännu bättre bildmanipuleringsmöjligheter än vad som finns idag. Framförallt vore det skönt att direkt online kunna redigera bilderna.

Enligt Google själva innebär köpet inte några initiala ändringar. De skriver dock att de kommer jobba hårt med integration och fler tjänster. Att det rör just Picasa är nog ganska uppenbart även om det inte skrivs i klartext.

På Picniks egna blogg står självklart ungefär samma sak: Inget ska ändras till en början men stora möjligheter öppnas för Picnik när de numera ägs av Google.

Det jag undrar mest är hur möjligheterna att editera bilder på exempelvis Flickr och andra tjänster blir. Kommer Google låta dem finnas kvar eller hur löser man det?

Bloggar.se om: , , , , intressant?

intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera