c-topp

4 sätt att kolla om någon slutat följa dig

Verktyg som kollar när du blir unfollowad

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om mina tankar kring att följa någon på Twitter (bra guide för Twitter här). Jag går efter en enda regel: intresse. För mig är det inte speciellt intressant att sitta och gå igenom vilka som följer mig tillbaka och inte. Vi är alla olika och jag vet att många anser det viktigt att bli följda tillbaka. Det finns flera verktyg på nätet som kan hjälpa dig hålla koll.

Follower monitor

followermonitor

Genom att följa FollowerMonitor på Twitter får du en publik kontroll på vilka som slutar följa dig. Varje gång du blir unfollowad skickas en publik tweet adresserad till dig samt till de som slutat följa dig. Den perfekta metoden för dig som är lite hämndlysten.

Buzzom

buzzom_exempel

Buzzom är egentligen flera verktyg i ett och samma paket. Tjänsten använder OAuth vilket innebär att du inte behöver avslöja ditt lösenord. Du kan exempelvis enkelt följa alla tillbaka som du inte redan följer och göra ditt nätverk större. Fokus blir det dock på verktyget att sluta följade som inte följer dig.

Klicka ‘Flush’, godkänn profilåtkomst på Twitter och vänta några sekunder. Därefter har du en lista som visar vilka som inte följer tillbaka. Största besvikelsen för mig: BoxerRobert följer mig inte!

Du kan nu välja att sluta följa en eller flera. Du kan också blockera, en funktion jag tycker du ska vara sparsam med. För dig som är lite osäker: Flush innebär att du slutar följa de du markerat.Flush & Block innebär ovanstående samt att du aldrig mer kan se uppdateringar från vederbörande och vice versa.

TwUnfollow

twunfollow_exempel

TwUnfollow är en enkel tjänst där du får mail när någon slutar följa dig. Du kan välja att få en sammanfattning varje dag eller direkt när det händer. För att aktivera tjänsten måste du förstverifiera din epost.

Nutshell mail

nutshellmail_unfollow_rapport

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Nutshell mail. Tjänsten låter dig helt enkelt få epost enligt dina inställningar om nya händelser på bl.a. Facebook och Twitter. I rapporten som mailas inkluderas de som slutat följa dig. Här hittar du Nutshell.

Goodbye Buddy

Goodbyte Buddy fungerar som Follower monitor med den stora skillnaden att här får du ett privat meddelande istället för ett publikt. Följ goodbyebuddy för att automatiskt ansluta dig till tjänsten.

Källa: Labnol

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

 • vem följer mig på facebook
 • sluta följa på instagram
 • se vilka som slutat följa en på instagram
 • hur ser man vilka som slutar följa en på instagram

, , , ,

3 Responses to 4 sätt att kolla om någon slutat följa dig

 1. Mikael Widéen 2009/10/03 at 0:31 #

  Ett annat tips som i och för sig är motsatsen till det du tipsar om i artikeln, men som jag tycker är bra, är tjänsten untweeps.com. Genom den kan du se vilka konton, som du följer, som har varit inaktiva under en viss tidsperiod (30, 60, 90 dagar) och när du hittar ett inaktivt konto kan du välja att sluta följa dem.

 2. arwengrim 2009/10/03 at 0:37 #

  Bra tips! Om man börjar känna på sig att man har för dålig ratio mellan de man följer och de man blir följd av kan det vara en god ide att rensa bort sådana som är inaktiva.

 3. Frida 2013/01/27 at 16:33 #

  Hur ser jag om nån slutar följa mig på Instagram?

Kommentera