c-topp

Avinstallera / Ta bort typsnitt i Windows

Att lägga till ett typsnitt i Windows är enkelt. Att ta bort ett är inte lika självklart. Nu är det kanske inte speciellt ofta man behöver ta bort ett typsnitt men ibland kan de ställa till problem.

Jag har tidigare skrivit en del om fonter och typsnitt, bl.a. Ett typsnitt från tiden då C-64 var hett och ladda hem typsnitt kända från film.

Jag har suttit och ritat på en design och behövde därför typsnittet Helvetica. Efter installationen började det hända en del skumma saker. Google Chrome såg plötsligt hemskt ut och alla typsnitt på alla sidor som normalt använder Helvetica började använda det jag installerat lokalt på min dator. Den enda lösningen jag kunde komma på var att helt ta bort fonten.

Ta bort typsnitt i Windows 7

Ta bort font eller typsnitt windows 7

 

Börja med att klicka på ’Start’ längst ner till vänster i Windows. I sökfältet klistra in följande: %windir%\fonts och klicka på ’Fonts’ längst upp enligt bilden ovan.

Markera det typsnitt du vill ta bort i Windows

 

 

 

Nu kan du bläddra runt bland dina installerade typsnitt. Vet du redan vad typsnittet som du vill ta bort heter kan du använda sökfunktionen uppe till höger. Markera det typsnitt du vill ta bort och klicka därefter på ’Ta bort’.

Om du inte kan ta bort typsnittet

Om du inte kan ta bort typsnittet

Det kan hända att du inte kan ta bort typsnittet eftersom något program använder det. Prova då med att först stänga alla webbläsare du har öppna och klicka ’Försök igen’. Om det inte hjälper måste du avsluta program efter program tills det fungerar.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera