c-topp

XBMC för Android! (hämta apk redan nu)

Äntligen är det officiellt: XBMC utvecklas för Android. Och det är faktiskt redan nu möjligt att hämta en .apk och testa en tidig version. Om du inte vet vad XBMC är så handlar det om en oerhört populär mjukvara för att spela upp mediafiler på ett smidigt sätt. Den klarar tom av att spela upp filer som är komprimerade i tex rar-format. Dessutom kan du hitta undertexter till dina filmer och serier direkt från XBMC.

Du som följt den här bloggen en tid vet redan att jag gillar XBMC skarpt. Jag har skrivit om det många gånger och bland annat kallat XBMC för iPAD/iPhone en anledning till att jailbreaka. Ironiskt nog har XBMC till Android lyst med sin frånvaro under många år. Ironiskt just för att många hävdar att Android är mer öppet än iOS och ändå har inte den helöppna mjukvara som XBMC är inte funnits tillgänglig. Jag har följt många forumtrådar där människor tillsammans gjort vissa försök att porta det till Android men aldrig sett en körbar app.

Nu behöver vi inte vänta på några rykten längre. XBMC kommer till Android och det utvecklas helt officiellt. För dig som har kunskap i programmering finns det även möjligheter att hämta källkoden i sin helhet. Nyheten hittar du i sin helhet på XBMC’s egen sida.

Till skillnad från iOS med iPhone och iPad kommer ingen jailbreak behövas. XBMC kommer finnas tillgänglig i Google Play. Exakt när verkar det inte finnas något svar på men förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge. Enligt nyheten kommer det även finnas betaversioner tillgängliga inom en ganska snar framtid.

Uppspelning med XBMC för Android

 

Om du inte orkar vänta utan vill testa XBMC för Android direkt har jag goda nyheter: Jag hittade en forumtråd på XDA Developers med en länk till en fungerande apk [XBMC apk]. På min Samsung Galaxy S3 fungerar det faktiskt förvånansvärt bra redan nu. Det var inga problem att lägga till enheter från mitt hemma-nätverk. Uppspelning fungerade men var ganska hackig. Här kan vi nog förvänta oss ett rejält lyft framöver. Som det är just nu är det egentligen inte speciellt användbart, åtminstone inte på min enhet.

Själva navigeringen blir lite pillig eftersom gränssnittet i första hand är till för navigering från en tv men vi kan nog ganska snart hämta skins anpassade för handhållna enheter. Jag har som sagt skrivit om XBMC vid flera tillfällen tidigare, ta tillfället i akt och läs in dig på detta. Snart kommer den bästa videospelaren som finns även till Android.

Inkommande söktermer:

 • xbmc android apk
 • xbmc android
 • xbmc apk
 • tizzbird xbmc
 • xbmc for android apk

, , ,

4 Responses to XBMC för Android! (hämta apk redan nu)

 1. Daniel 2012/07/16 at 21:56 #

  Visste väl att det bara var en tidsfråga innan XBMC skulle släppas för Android…den blir grym på min Tizzbird :-)

 2. Daniel 2012/07/21 at 13:47 #

  PÅ XBMC´s sida står det om att utvecklingen för XBCM för Android har ”sponsrats” av Pivosgroup som har 2 grymma androidbaserade spelare. Beställde hem den senaste av den…http://www.pivosgroup.com/#!vstc0=xios

  • Patrik Arwengrim 2012/07/22 at 0:11 #

   Spännande. Berätta gärna om hur den fungerade när du fått den :)

 3. Jeppa 2012/08/16 at 10:09 #

  Denna Beta fungerar riktigt bra.
  Hittar alla media från min Nas utan problem, ljudet hackar i vissa filmer men detta försvinner någon minut in i filmen.
  Plugin fungerar utmärkt.
  Ett givet Plugin är naturligtvis Navi-X så man kan se alla nya filmer och tv-serier gratis.
  Sååå jäkla smidigt att ha Navi-X i min Samsung S3 när man är på hotell mm.

  Obs! Stäng ned programmet när du avslutar XBMC och låt det inte ligga igång i bakgrunden.
  Programmet äter batteri vilket säkert kommer att åtgärdas i framtida versioner.

  Har kört XBMC på alla möjliga platformar.
  Började med Xbox1, sedan på AsRock mini PC, Ipad, nu kör vi det på hackade Apple TV.
  Eftersom jag föredrar ett hem utan hårdvara med ett Äpple på så skall det omgående införskaffas
  mini Android system att ersätta Apple TV boxarna med :)

  /Jeppe

Kommentera