c-topp

Udda Twittrande nr1

Folk och fä twittrar om det mesta

På Twitter hittar man i princip allt: Roliga kommentarer, tråkigt spammande, bra länkar, dåliga länkar. Ibland händer saker som är av mer udda karaktär. Det här inlägget blir det första i något som kan bli en serie, vi får se. Faktum är att den här gången bjuds det på två exempel.

Twittra för en njure

Chris Strouth, 44 år och boende i Minneapolis fick det dystra beskedet att hans njurar var slut. Det enda som kunde hjälpa honom var en njurtransplantation. På väg ut från sjukhuset knackade Chris dystert in ”Jag behöver en ny njure” på sin mobiltelefon. Meddelandet skickades som en tweet ut på Twitter.

Det tog inte speciellt lång tid innan nära nog ett 20-tal hjälpsamma människor blev testade för att se om de var lämpliga donatorer. Det visade sig att en person var en extremt lämplig kandidat. Donatorn var en person Chris hade sporadisk kontakt med på Twitter.

Källa

Twittra ditt bankkonto

Om du råkar vara hos Vantage Credit Union kan du nu använda en helt unik banktjänst. De har nämligen infört den mest idiotiska tjänsten på Twitter som jag hört talas om: Banktjänster!

Via direkta meddelanden kan du utföra uppgifter som att ta reda på ditt kontosaldo, överföra pengar, sätta in pengar mm.

Visserligen rör det sig alltså om direkta meddelanden men ändå. Twitter känns verkligen inte som stället jag vill göra mina bankaffärer på.

Källa

Vill du följa mig på Twitter kan du kolla in ArwenSE för svenska eller Arwengrim för engelska.

intressant?

No comments yet.

Kommentera