c-topp

Lös problemet i WordPress med ”inte tillräcklig behörighet”

För tillfället pågår massor bakom kulisserna. Ett inlägg om exakt vad kommer framöver. Bland annat byter jag design igen eftersom jag inte riktigt blir överens med den nuvarande.

Den här gången utvecklar jag designen live direkt på siten. Men det är bara jag som kan se den än så länge.  Pluginet Theme Test Drive låter mig se och ändra i mitt nya tema medan all ni andra ser det gamla vanliga. Ett smart plugin som gör temabyte mycket lättare.

Inte tillräcklig behörighet

När jag aktiverade pluginet stötte jag på något oerhört frustrerande: Helt plötsligt gick det inte att komma åt admin längre. Det enda som visas är en liten skylt, ”Du har inte tillräcklig behörighet för att få tillgång till denna sida”:

Jag har stött på det här några andra gånger när jag testat plugins. De gångerna har jag inte orkat undersöka varför. Tar man bara bort pluginet med exempelvis ftp har det nämligen återgått till det normala igen.

Den här gången behövde jag verkligen en lösning på problemet. Det visade sig vara väldigt enkelt.

Att lösa ”inte tillräcklig behörighet” i WordPress är enkelt. Du behöver bara kommentera bort några rader kod.

*/
/*define(’AUTH_KEY’, ’put your unique phrase here’);
define(’SECURE_AUTH_KEY’, ’put your unique phrase here’);
define(’LOGGED_IN_KEY’, ’put your unique phrase here’);
define(’NONCE_KEY’, ’put your unique phrase here’);
/**#@-*/

Kommentera bort några rader i din wp-config

Leta upp din wp-config.php som ligger direkt i rooten av din WP-installation. Kring rad 49 finns det text enligt ovan. Sätt bara */ framför hela det här blocket. Eftersom det sedan tidigare avslutas med */ pga den nedersta raden behöver du inte själva göra någon markering för avslut av kommentar. Det du just kommenterat bort är några extra säkerhetsfunktioner som införts i WordPress. Har du inte fyllt i något där tidigare behöver du inte fundera så mycket mer på vad det är.
Spara och ladda om wp-admin. Nu kommer du återigen åt alla dina funktioner och kan exempelvis, precis som jag, testa ett anna tema som bara du ser.

Inkommande söktermer:

 • du har inte tillräcklig behörighet för att få tillgång till denna sida
 • wordpress du har inte tillräcklig behörighet för att få tillgång till denna sida
 • youtube du har inte behörighet

, , ,

6 Responses to Lös problemet i WordPress med ”inte tillräcklig behörighet”

 1. Mattias Tengblad 2011/01/02 at 0:38 #

  Skulle inte säga att detta är en bra lösning. Dels så saknas det rader av säkerhetsnyklar i ovan nämnda kod (se https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/) och det är att tumma på säkerheten att ta bort än fler.

  Testa istället att ta bort filen sv_SE.php (eller .php för det språk du använder). Denna verkar ställa till problem i vissa miljöer. Dessvärre så går det inte att skapa språkpaket för närvarande utan denna fil. Var istället noga med att kontrollera om det skett ändringar av säkerhetsnycklarna i wp-config.php när du uppgraderar WordPress.

  • Arwengrim 2011/01/02 at 0:45 #

   Det är nog ingen optimal lösning. Däremot om man sedan tidigare inte har något ifyllt där antar jag att säkerheten inte minskar ytterligare pga bortkommenteringen. 999 av 1000 personer har förmodligen inte fyllt i någon info gissar jag på.
   I vilket fall, tack för tipset. Ska prova om det fungerar.

 2. ljungwall 2011/01/04 at 1:00 #

  Med just detta pluginet (Theme Test Drive) löste jag hela problemet genom att helt enkelt uppdatera sidan när meddelandet kom och sedan var det löst! :) Kanske hade jag bara tur…

  • Arwengrim 2011/01/04 at 9:03 #

   Att uppdatera sidan fungerade inte. Jag blev bara konstant redirectad. Men bra tips, förhoppningsvis kan det hjälpa vissa i vilket fall.

 3. sandra 2012/06/20 at 21:00 #

  Tack!!! fungerade för mig :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. WordPress 3.1 är här - 2011/02/24

  […] Om man är inloggad på sin sida visas nu en adminpanel längst upp på sidan med menyer för snabb åtkomst till funktioner i admin-gränssnittet. Idén är knappast ny utan något liknande har funnits på WordPress.com länge och det har funnits ett mycket populärt Plug-in som heter Admin Bar som många använt. Däribland jag själv. Tyvärr blev det problem med det tillägget efter uppgraderingen till WP 3.0 för sidor med svenska versionen av WordPress så jag installerade av det. Det finns en fix för detta som jag aldrig gjorde och även om man inte längre behöver Vipers Admin Bar så finns det fler pluggar som drabbas av detta. Här hittar du fixen. […]

Kommentera