c-topp

Enklaste sättet att hitta ett ledigt användarnamn

Om du är relativt ny vad det gäller alla olika sociala nätverk, om du kanske just startat ett företag eller precis är i startgroparna har jag ett bra tips. Tipset gäller såklart även dig som redan är varm i kläderna med de här nätverken.

Har du tänkt ha samma användarnamn på alla nätverk?

Börja då inte med att registrera en sida på Facebook, ett konto på Twitter och Youtube utan att först kolla om ditt användarnamn är ledigt. Att göra det manuellt är en lång och tråkig process. Som tur är finns det en bra tjänst på nätet som hjälper dig.

namecheck-kolla-namn-sociala-natverk

Besök namechk för att söka efter ditt önskade användarnamn. Tjänsten börjar snabbt kolla av alla de största tjänsterna på nätet. En grön färg innebär att namnet är ledigt och en röd att det redan är upptaget. Är det alldeles för många röda och om flera av de tjänster du tänkt använda är upptagna redan kan det vara läge att hitta på ett annan användarnamn.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • användarnamn tips
 • användarnamn förslag
 • förslag på användarnamn
 • bra användarnamn
 • tips på användarnamn
 • förslag användarnamn
 • tips användarnamn
 • tips på bra användarnamn

, , ,

4 Responses to Enklaste sättet att hitta ett ledigt användarnamn

 1. Mariapettersson1 2011/03/04 at 16:18 #

  Bor du i Karlstad så har du här chansen att få en gratis matkasse…

  • Arwengrim 2011/03/04 at 16:51 #

   Maria, jag har valt att låta alla användare ge kommentarer. På så sätt får jag reda på om det som skrivits är intressant eller ointressant. Dessutom kan alla ni användare dela med er av egna tips relaterade till det inlägget handlar om.
   Att skriva om något helt irrelevant och sedan länka till sin egen blogg tillhör en av de där oskrivna reglerna vi bloggare inte gör. Det som är anmärkningsvärt är att du själv har en egen blogg och därför borde vara medveten om det här redan.
   Givetvis var det här en engångsföreteelse från din sida. Lycka till och hoppas du vinner, men se till att fiska röster på ett sätt som är mer ok.

 2. Saidfun 2011/03/09 at 14:23 #

  Kanonbra länk! Men jag tvivlar på hur bra Namechk fungerar då jag testade med ett ”gångbart” användarnamn och såg att det fanns ledigt där jag vet att det är upptaget :(
  Nu vet jag dock vart jag ska registrera mitt användarnamn :-)

 3. Jones @ Tandblekning 2011/03/15 at 9:59 #

  Bra tjänst som jag kommer att använda. Har ju tyvärr inte ett helt ovanligt nick.

Kommentera