c-topp

TwitChuck – rensa spammare på Twitter

För inte så länge sedan började jag på allvar undersöka och använda Twitter. Jag är långt från någon regelbunden twitter-fantast, än. Vad jag däremot redan märkt är att flera av mina followers är suspekta spammare. De flesta som börjar följa mig, följer jag tillbaka.

Tidigare har jag klickat deras profil för att försöka få en bild av om det är en seriös person eller inte. Bland annat har jag kollat relationen mellan following och followers, är andelen following markant större än followers är det ett varningstecken. Tyvärr är det dock ofta så att spammare har ett helt nätverk med användarnamn som följer varandra vilket gör de här siffrorna opålitliga många gånger.

TwitChuck – sök spammare

Jag snubblade över en länk om en tjänst på nätet som hjälper dig kolla upp dina followers eller egentligen vilken användare som helst på Twitter. En sökning på mig själv gav följande resultat:

twitchuck

Det verkar onekligen som jag inte är en spammare! Det man ska tänka på är att siten TwitChuck ännu är ganska ny och jag vet att några jag följer egentligen är spammare som jag ska plocka bort. TwitChuck uppfattade dem inte som det.

Förutom gröna användare som mig finns det två andra kategorier där den ena kategorin kanske är spammare och den andra nästan garanterat är det.

twitchuck_maybe

Får du upp ”Maybe” vid en sökning ska du bli lite vaksam. Risken är stor att det rör sig om en potentiell spammare det är dock inte helt säkert. I det här läget får du själv kolla lite mer manuellt.

twitchuck_certain

I det här fallet är det ganska solklart. Den här användaren ska du inte följa helt enkelt!

Fler funktioner

Det finns några fler funktioner du kan använda. Bl.a. kan du låta TwitChuck koppla sig mot ditt Twitterkonto och söka igenom alla du följer och som följer dig på Twitter. Finns det någon misstänkt spammare i ditt nätverk kan TwitChuck, om du vill, ta bort din följning på den misstänkte.

Det går även att manuellt rapportera spammare. Jag vet inte hur de sammanställer det här datat men jag antar att vid ett visst antal rapporter om samma användare följs användaren upp. Den här tjänsten är under utveckling och som jag skrev tidigare i inlägget är jag ganska säker på att den missade några spammare för mig. Ju fler som använder den här funktionen desto mer verkningslösa blir spammarna på Twitter.

Är du kunnig inom programmering finns ett API du kan använda. Jag tror säkerligen vi kommer få se ett antal applikationer som anropar TwitChuck i framtiden.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • ta bort följare på instagram
  • ta bort followers på instagram
  • hur tar man bort followers på instagram
  • ta bort följare instagram
  • instagram ta bort följare
  • ta bort followers instagram
  • ta bort följare på twitter
  • instagram ta bort followers

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera