c-topp

Youtubeklipp från telefon till din smarta TV

De flesta av oss använder nog mobiltelefonen allt mer till det mesta. Många gånger får datorn eller surfplattan ligga kvar eftersom telefonen alltid finns i fickan och kan hjälpa oss med det mesta. Att titta på film och filmklipp fungerar från telefonen men visst är det trevligare att använda en stor TV istället för telefonen om man kan välja?

Senaste åren har många köpt en smart tv. Förövrigt ett litet konstigt namnval eftersom de inte är speciellt smarta, däremot ger de möjligheter att installera olika appar, ungefär som på din telefon. De allra flesta smarta tv har Youtube som en av sina förinstallerade appar. Och visst, man kan med fjärrkontrollen söka efter klipp. Många smarta tv har ett betydligt segare gränssnitt än din telefon eller dator. Den här kombinationen är kanske inte ypperlig när du väl sitter där och försöker hitta ett intressant videoklipp.

Lösningen är att parkoppla din TV med din telefon, dator, surfplatta eller vad du nu brukar använda. Leta upp klippet på telefonen och med ett tryck på telefonen spelas klippet upp på din tv. I det här inlägget visar jag hur man går tillväga om man råkar äga en smart tv från Samsung. Jag gissar på att det ser väldigt likt ut även om du har en TV av en annan modell.

Du behöver:

  • En sk smart TV med Youtube installerat.
  • Vara ansluten till samma nätverk med både TV och den enhet du vill parkoppla med.
  • En enhet, exempelvis en telefon med Youtube-appen installerad.

Börja med din TV

Det första du behöver göra är att starta Youtube på din smarta TV. Leta därefter ut inställningarna, oftast ser det ut som ett litet kugghjul.

Parkoppla en enhet för din smarta TV

Välj ”Parkoppla en enhet”

Parkoppling Smart TV kod

En QR-kod och en vanlig sifferkod dyker upp. Jag är inget stort fan av QR-koder så den biten lämnar jag bakom mig. Däremot är sifferkoden något vi strax ska använda. Låt din TV stå i detta läge och plocka upp din telefon.

Bekräfta parkopplingen på din telefon

Starta Youtube på din telefon.

Inställningar på telefon för parkoppling

Leta upp inställningarna. På min Android-telefon är vägen dit uppe i övre högra hörnet. Tryck på punkterna, välj ’inställningar’. Därefter väljer du ’Anslutna tv:ar’ och slutligen ’Lägg till en tv’.

När du gör sista valet kommer du till ett nytt fönster där du ska ange en kod. Koden hittar du på din TV. Mata in den. En bekräftelse i appen på din telefon talar om att du nu parkopplat. Får du det inte att fungera? Testa igen så du inte råkade mata in koden fel och kontrollera att din telefon och din smarta tv är anslutna till samma nätverk.

Spela upp Youtube från telefonen på din tv

Nu är allt klart. Om allt gått som det ska har du fått en ny ikon på din Youtube-app. Välj ett klipp på telefonen, börja spela det och tryck på den lilla ikonen. Eventuellt fälls en lista med enheter ut där du väljer din tv eller så startar klippet direkt. Luta dig tillbaka och kolla klippet på tvn. Med din telefon kan du sköta spolning och annat.

Parkoppling fungerar som sagt med en mängd olika enheter. Det enda kravet är att enheten har Youtube installerat. Det fungerar även från en dator och för att parkoppla surfar du bara in till Youtube med din webbläsare, klickar dig fram genom inställningarna och letar upp parkoppling.

Något du däremot inte behöver göra med en tv är att rätta ditt Lottoresultat. Rätta ditt resultat på lotto online med täckning för de största och mest populära lotterierna i världen. Du kan även rätta gamla kuponger samt lära dig hur lotterier runt om i världen fungerar.

 

No comments yet.

Kommentera