c-topp

6 Siter med gratis WordPresstema

Något som kan vara lite frustrerande men också väldigt kul är uppstarten av en blogg, eller när man bestämt sig för att byta design. Dels är det svårt att komma fram till vilken stil som passar, dels är det svårt att hitta ett snyggt tema. Det här inlägget kan åtminstone underlätta det senare.

Tutorial Blog har listat 10 siter där du kan ladda hem snygga teman. Istället för att länka dit rakt av (vilket jag gör i slutet på inlägget) tänkte jag plocka fram det från deras listning som ger dig gratis teman. När du väl hittat ett tema som passar, kolla mitt inlägg om 14 tips för att öka trafiken till din blogg. Längst ned finns ett videoklipp som visar hur du själv installerar ett tema (tyvärr på engelska).

Jag vill dock passa på att poängtera att hittar du ett riktigt snyggt tema som råkar kosta en slant någonstans, köp det, åtminstone om det är en rimlig summa. Jag har själv köpt ett antal teman, bl.a. det som jag använder nu och för inte så länge sedan köpte jag Thesis som skall användas till ett annat projekt. Fördelen med ett köpt tema är att du får rejält med support. Är det någon bugg så är min erfarenhet att det fixas omedelbums. Det är även mycket lättare att få tips om anpassning osv. Nog om detta, nu skulle det handla om gratis teman för WordPress!

[note]Ta inte bort länken till temats skapare. Har du fått det gratis kan du gott bjuda tillbaka genom en enkel textlänk nere i footern![/note]

irresistible

WooThemes har det där lite speciella på något sätt. Deras teman är smafullt utformade, inte för mycket plotter men ändå plats för snygga ikoner, sökrutor osv. De flesta teman därifrån kostar stålex, det finns dock några som är helt gratis att ladda hem (i skrivande stund 6st). Flera av dessa ser faktiskt riktigt bra ut.

wordpress_gratis_tema_2

Scribblescratch ger dig ett antal gratis teman också. Stilen på samtliga teman är lite mer inriktad åt inredning, personlig blogg och kanske med en viss feminin anda.

wordpress_gratis_tema_3

3OneSeven erbjuder över 100 olika teman att välja på. Här finns teman för alla smaker. Allt från väldigt stilrena och strama teman till otroligt grafikglada eller varför inte ett magasintema?

wordpress_gratis_tema_4

ThemesJunction erbjuder över 5000 gratis teman! Du förstår säkert att mängder här är snudd på skräp. Det finns dock massor av guldkorn för dig som letar lite. Något som är väldigt bra är möjligheten att snabbt filtrera ut en speciell typ. Vill du bara se teman som har 3 kolumner fixar du det med ett klick. Samma sak gäller de vanligaste kategorierna.

wordpress_gratis_tema_5

Web2Feel erbjuder också mängder av gratis teman. Precis som hos ThemesJunction kan du snabbsortera teman utifrån vad du söker. Möjligen är det inte lika många val att sortera med men det funkar ganska skapligt ändå.

wordpress_gratis_tema_6

FreeThemesLayouts tillhandahåller fantastiska teman. Är det någonstans du ska börja leta är det nog här. Jag har lite svårt att förstå att så snygga teman faktiskt kan vara gratis.

När du fixat till din blogg är det dags att börja använda den eller kanske putsa och förfina den. Missa då inte mitt inlägg om 10st tillägg för bloggare som använder FireFox!

Vill du hitta ännu fler teman kan jag rekommendera Smashing Magazines artikel om 100 snygga teman för WordPress.

Kolla gärna videon nedan som visar hur du installerar ett WordPress-tema på under 5 minuter:

httpv://www.youtube.com/watch?v=9Pu8uXQz70E

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

Källa: TutorialBlog

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera