c-topp

Hur privat är din profil på Facebook?

Det har varit mycket fokus på Facebook senaste tiden. I Facebooks strävan att göra deras site mer öppen för alla råkar vi individer som finns där lite illa ut. Åtminstone om vi inte är medvetna om det.

Det finns ett enkelt sätt att ta reda på vad andra kan se från din profil. Genom att använda profilewatch kan du snabbt och enkelt se exakt vad du delar med omvärlden.

Det hela görs i två enkla steg: Börja med att öppna Facebook och kopiera webadressen för din profil. Klistra sedan in den på profilwatch för analys. Profilewatch använder inte någon information från din inloggning. Den läser helt enkelt bara av allt som vem som helst i hela världen kan se.

Efter några sekunder är analysen klar och allt som är publikt med din profil visas i klartext. Du får också en poäng som indikerar hur dold din profil är. En lägre poäng innebär att du är mer öppen.

Så här ser min profil ut:

Det finns tips och konkreta råd hur du gör om du vill öka din integritet på Facebook. Själv funderar jag faktiskt på att göra min mer öppen. Jag har inte direkt några hemligheter för mig där ändå och kanske är det intressant för andra att spana in det. Hur tänker du?

Du testar själv vilken information som visas på Facebook med profilewatch.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • hur ser min facebook sida ut för andra
 • hur ser min profil ut för andra facebook
 • se hur andra ser min facebook
 • dölja facebook profil
 • hur andra ser min facebook

, , , ,

3 Responses to Hur privat är din profil på Facebook?

 1. Bo Wallin 2010/05/29 at 9:23 #

  Rätt tänkt. Har du något att dölja ska du aldrig lägga ut det på nätet. Kan man inte stå för vad man skriver, ska man inte skriva det.

 2. Bo Wallin 2010/05/29 at 11:23 #

  Rätt tänkt. Har du något att dölja ska du aldrig lägga ut det på nätet. Kan man inte stå för vad man skriver, ska man inte skriva det.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Hur privat är din profil på Facebook? — arwengrim -- Topsy.com - 2010/05/29

  […] This post was mentioned on Twitter by svartling, Patrik Arwengrim. Patrik Arwengrim said: Hur privat är din profil på Facebook? http://bit.ly/cwW2Vm #nybloggat […]

Kommentera