c-topp

Google Maps ny funktion – Vad finns här

google_maps1Google Maps är säkert inga nyheter för dig. För ett par dagar sedan kom dock en nyhet som kallas ”Vad finns här”. Som du säkert sett lägger Google upp diverse intressanta etiketter osv beroende på vad du ser på kartan. Den nya funktionen utökar detta på ett trevligt sätt.

Genom att högerklicka på valfri punkt på kartan och längst ned i menyn välja ”Vad finns här” får du tillgång till ytterligare information. Ju mer inzoomad i kartan du är desto mer precis blir informationen. En grön pil indikerar vart du utforskar för tillfället.

google_maps_2Finns det bilder, video eller annan information om den plats du valt att utforska visas de till vänster. Om du klickar ”Utforska detta område” i vänster kolumn, visas bilder och annat på kartan. Du kan sedan zooma in (exempelvis med scrollhjulet) mot en specifik plats för ännu mer bilder och information.

Funktionen är ganska ny och på sina håll finns det kanske inte enorma mängder extra information men jag förutsätter att det kommer finnas mer och mer framöver.

Har du precis påbörjat din semester, sitter med en internetuppkopplad laptop i en stad du inte känner till? Testa funktionen och hitta dagens utflyktsmål!

Om du aldrig använt Google Maps tidigare tycker jag du ska ge det en chans. Det är ett otroligt bra program för kartor, helt gratis och dessutom online så du inte behöver installera något. Som vanligt med Google kan det samköras med deras andra applikationer, om du exempelvis använder Picasa kan du tagga dina foton från vilken plats de är tagna på. Picasa är förövrigt ett otroligt bra verktyg för att hålla reda på dina fotografier, både offline och online.

Bloggar.se om: , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera