c-topp

Hur kan jag få Google Analytics till min blogg?

google_analytics1Jag har redan skrivit en hel del om Analytics, mer lär det bli framöver. Vissa av er kanske inte är i det stadiet att ni använder Analytics men kanske gärna vill. Vad gäller WordPress brukar det vara en enkel historia att få in Analytics. Flera teman har direkt stöd för det och du klistrar bara in koden du får i avsedd ruta i temat.

AskDaveTaylor har gjort en ganska utförlig guide om hur du kan börja använda Analytics. Titta gärna på den. Även Google har skrivit en guide om att ”installera” Analytics i deras officiella blog. Något av det viktigaste att titta på enligt mig är avvisningsfrekvensen eller bounce rate. Häromdagen skrev jag ett riktigt långt inlägg i ämnet som du absolut inte får missa!

Om det tema i WordPress du använder inte har stöd för Analytics finns det flera plugins du kan använda istället som gör att du enkelt kan klistra in koden du får av Google utan att behöva grotta speciellt mycket. Jag har valt att lista några exempel på plugins som skapats eller uppdaterats under 2009:

analytics_plugin

Den i WordPresssammanhang ganska kända Yoast har också ett script som är bra. Screenshoten är tagen från det här scriptet. Extremt enkelt att använda. Det här scriptet kör jag numera själv.

Bloggar.se om: , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera