c-topp

Nu kan ditt företag skapa en sida på Google+

Google+ är Googles ännu relativt unga sociala nätverk som du säkert hört talas om i något sammanhang. Själv har jag inte riktigt fastnat i det än och är ganska inaktiv men man vet aldrig. Sånt här kan ändras ganska fort och snart kanske det blir mitt mest aktiva sociala nätverk.

I vilket fall har många frågat efter möjligheten att skapa motsvarigheten till Facebooks sidor för företag och organisationer. Med start nu är detta fullt möjligt. Så småningom kommer även din sida på Google+ bli sökbar direkt från Googles sökmotor. Med andra ord är det nog en ganska god ide att åtminstone finnas närvarande på Google+ med ditt företag.

Det finns redan nu flera intressanta sätt att nå dina kunder där kanske Hangout är en av de mest intressanta. Här kan du sitta och prata direkt med flera kunder och kanske anordna olika temakvällar och annat. Jag tror vi kommer få se mycket kreativt framöver från olika företag. En annan funktion jag tycker verkar väldigt vettig är att din sida kan lägga till vanliga personer (kunder, fans osv) i cirklar. Det här innebär alltså att ditt företag kan lyssna direkt på dina kunder, något som givetvis kan skapa väldigt starka kundrelationer. Lyckligtvis verkar det som att du enbart kan lägga till privatpersoner som först lagt till ditt företag i en cirkel.

Om du redan har ett privat konto på Google+ finns det tydliga sätt att växla mellan det kontot och ditt företags sida.

Några kända varumärken och företag som redan skapats är: Pepsi och Mupparna (där tydligen Kermit och Ms. Piggy ska ha en hangout med sina fans).

Här kan du skapa en egen sida på Google+ för ditt företag, organisation eller varumärke.

Inkommande söktermer:

  • google konto företag

, , , ,

No comments yet.

Kommentera